');
Najnovije vesti
Blic Vesti Hronika

DEMOLIRANA KUĆA KOD PRIZRENA Monahinja: Ovo je provokacija i pritisak na moju porodicu

Porodična kuća Dragoslava Petrovića iz Mušnikova kod Prizrena provaljena je i u potpunosti demolirana, saznaje RTV Kim. Kuća je bila meta više napada u prošlosti. Slučaj je prijavljen Kosovskoj policiji.

Kosovo i Metohija Foto: Nikolija Košak / RAS Srbija
Kosovo i Metohija

Ulazna vrata su obijena, a sve prostorije i nameštaj u njima su devastirani i polomljeni. U dnevnom boravku lomljeni su i pod i zidovi, a porodične fotografije bačene na pod. Polomljena je i ikona sveca porodične slave ove porodice.

Oko kuće koja se nalazi na ulazu u selo Mušnikovo, posečeno je drveće i donesene su automobilske gume.

- Nema ovde šta da se odnese, sve što je vredelo je odneseno i uništeno. Ovo je čista provokacija i vrsta pritiska na moju porodicu - izjavila je monahinja dr Irina Petrović, prenosi RTV Kim.

KoSSev nezvanično saznaje da tokom leta u kući boravi inače raseljena srpska porodica Petrović, a kuću obilazi monahinja Irina, čija je takođe porodična kuća.

Kuća je bila više puta meta napada i pljački. U avgustu prošle godine, počela je izgradnja puta tik do imanja Petrovića što je dovelo do ugrožavanja štale i okućnice. Poslednji, kao i ostali slučajevi prijavljeni su Kosovskoj policiji.