Nova vest
Fudbal

Sreda, 31.10.2018.

11:00

River Plejt srušio Gremio, sudija pod pratnjom policije

Mnogo uzbuđenja bilo je u revanš duelu polufinala Kupa Libertadores gde je Rivar Plejt slavio kao gost u Porto Alegreu protiv Gremija sa 2:1.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

River Plejt srušio Gremio, sudija pod pratnjom policije
Photo by Lucas Uebel/Getty Images

Argentinci su prošli u finale zahvaljujući većem broju golova u gostima, jer su kod kuće poraženi sa 1:0.

Međutim, nije sve išlo tako glatko, u posebnom fokusu bio je sudija.

Gremio je poveo u 36. minutu preko Leonarda, da bi u 81. minutu posle odličnog udarca glavom izjednačio Kolumbijac Rafael Bore.

Potom kreće pravo ludilo na terenu. Sudija Alberto Kunjas je u 86. minutu dosudio penal za River i to tako što je pregledao snimak. Usledili su žetoki protesti , pa je Gonzalo Martines postigao gol za pobedu tek u petom minutu nadoknade vremena. Igrači Gremija nikako nisu mogli da se pomire sa odlukom, protestovali su i gurali se sa sudijom iz Urugvaja.

Da bi se sve smirilo, na teren je ušla i policija za razbojanje demonstracija koja je stala u zaštitu sudije. Tek posle njihove intervencije penal je izveden, a meč je završen sa neverovatnih 14 minuta produžetka.

Povrh svega toga, igrač Gremija koji je skrivio penal Mateus Brešan, iskuljučen je posle sukoba sa sudijom.

Trener Gremija Renato Portalupi bio je van sebe od besa. Tvrdio je da je njegov tim pokraden zahvaljujući VAR tehnologiji. On kaže da je neverovatno da u VAR studiju niosu videli igranje rukom od igrača Rivera.

"Radije bih da sam izgubio sa 5:0 nego ovako. ne mogu da krivim sudiju na terenu, ali svakako mogu onog ko je bio zadužen za pregedavanje snimka u studiju. Ko je vodio računa o tome? Je li to možda bio Stivi Vonder? Svi su videli igranje rukom", izjavio je Portalupi.

U drugom polufinalu u Sao Paolu sastaju se Palmeiras i Boka Juniors. Argentinci imaju prednost iz prvog meča od 2:0 i lako bi se moglo desiti da po prvi put gledamo dva ljuta rivala u finalu Kupa Libertadores.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu