31. oktobar  2018. 08.37  | Izvor: Tanjug

Premijera filma "Ratnik" snimanog u Novom Sadu i Beogradu (VIDEO)

BEOGRAD -

Bolivudski film "Ratnik", koji je tokom prošle godine delom sniman na lokacijama u Beogradu i Novom Sadu u saradnji sa srpskom produkcijskom kućom "Clockwork Film", biće premijerno prikazan srpskoj publici danas u Jugoslovenskoj kinoteci.

video icon

Film "Ratnik" je inspirativna priča o trijumfu i snazi ljudskog duha, bazirana na istinitom događaju o sportisti koji je na vrhuncu svoje karijere doživeo nesreću.

Nakon povrede je ostao paralizovan, a lekari su prognozirali da su male šanse da ikada ponovo prohoda.

Zahvaljujući njegovoj odlučnosti, snazi volje i ogromnoj strasti prema sportu, Sandip ne samo da je ponovo prohodao, već se vratio u nacionalni tim snažniji nego ikad.

Film je producirao " Sony Pictures Networks Production ", a producent Pranjal Khandhdiya je specijalno za ovu priliku došao u Beograd.

Reditelj filma Shaad Ali jedan je od najtalentovanijih mlađih reditelja u Indiji, dok uloge u filmu tumače bolivudske zvezde: Diljit Dosanjh, Tapsee Pannu, Angad Bedi, Vijay Raaz.

Film "Ratnik" je samo jedan u nizu bolivudskih hitova koji je produkcija " Clockwork Film " realizovala u Srbiji.

"Imali smo sreću da u protekle četiri godine radimo sa velikim glumačkim i rediteljskim imenima. Do sada je kroz naše projekte Srbiju posetilo preko 2.000 filmskih radnika i drago nam je da su našu zemlju zapamtili kao zemlju iskusnih filmskih profesionalaca i srdačnih ljudi koji imaju veliko poštovanje prema filmu, a kome snažnu podršku pružaju i državne institucije", izjavio je producent Aleksandar Conić.

Dolazak stranih produkcija, prema njegovim rečima, pruža šansu gradovima da od filmske industrije zarađuju milione, poput nekih drugih gradova u okruženju.

Poseban kuriozitet predstavlja činjenica da je u filmu angažovano 30 srpskih paraolimpijaca kroz saradnju sa Paraolimpijskim komitetom Srbije.

Srpski paraolimpijci su pokazali profesionalizam i talenat, ne samo vrhunskih sportista, već i glumaca, ističu producenti.

Indijske filmove, koji su u prethodne četiri godine snimani u Srbiji, videlo je preko 70 miliona gledalaca.

 

Tagovi