Najnovije vesti
Vesti Politika
Marinković sa potpredsednikom španskog Senata

Marinković sa potpredsednikom španskog Senata

Potpredsednik Narodne skupštine Republike Srbije Vladimir Marinković susreo se danas sa prvim potpredsednikom Senata Španije Pedrom Maria Sanz Alonsom u Madridu.

Vladimir Marinković Foto: Z. Ilić / RAS Srbija
Vladimir Marinković

Marinković je zahvalio španskom kolegi na snažnoj podršci teritorijalnom integritetu i suverenitetu Republike Srbije i još jednom izrazio podršku naše zemlje Španiji po istom pitanju.

Na sastanku su razgovarali o mogućnostima za unapređenje ekonomske saradnje između dve zemlje, a Marinković je predložio da zajednički rade na podršci ideji uvođenja direktne avio linije između Madrida i Beograd što bi značajno povećalo trgovinsku razmenu i nivo investicija u oba smera, saopšteno je iz Marinkovićevog kabineta. Marinković i Alonso su ocenili da je potrebno pojačati parlamentarnu saradnju, a posebno saradnju resornih odbora. Marinković je preneo i poziv predsednice Narodne skupštine Republike Srbije Maje Gojković predsednici španskog kongresa i predsedniku Senata da posete Srbiju.

Posebnu zahvalnost Marinković je izrazio poslaniku Karlosu Rohasu koji je zajedno sa srpskom delegacijom napustio Interparlamentarnu konferenciju o zajedničkoj bezbednosnoj i odbrambenoj politici, koja se održavala u Beču zbog nepropisnog predstavljanja južne srpske pokrajine Kosova i Metohije na tom skupu.