• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vučić sa Srbima sa KiM: Albanci planiraju...

Izvor mondo.rs Izvor Beta Izvor Tanjug

U Palati Srbija održana je sednica Vlade Srbije sa predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije. Prisustvovao i predsednik Aleksandar Vučić. Evo šta je rekao novinarima...

Aleksandar Vučić je tokom obraćanja medijima u Palati "Srbija" rekao da Albanci žele da od Srba na silu da otmu elektroprenosnu mrežu i ukinu prenos struje od Novog Pazara ka Kosovu, o čemu su ga, kaže, obavestili nadležni iz Elektromreža Srbije.

Optužuju našu elektromrežu da sprečava slobodan promet električne energije tako što teraju Albance da kradu našu struju, pa onda kažu 'niste u stanju da kontrolišete to' i zato kažu da će da izbace vas i da uvedu albansku firmu KOST", rekao je predsednik.

Prema njegovim rečima, kompanija NCO koja se bavi tom oblašću sada menja pravila i vrše pravno nasilje.

"Rasprava će biti 6. novembra, a odluka 9. novembra. Reći ću i Nemcima i Francuzima šta o tome mislim a to bi bio skandal velikih razmera", naglasio je Vučić, a prenosi RTS.

Objašnjava da je tokom pregovora o energetskim sporazumima dogovoreno da postoje dve kompanije koje će osnovati Zajednica srpskih opština i koje će upravljati sistemima "Valač" i "Gazivode" i dodaje da Albanci sada hoće to da otmu i kažu da to pripada Kosovu.

Vučić dodaje da 28. novembra sledi Dan albanske zastave što Albanci na Kosovu planiraju da obeleže stvaranjem vojske suprotno sopstvenom ustavu i drugim sporazumima.

Predsednik Srbije pozvao je danas Srbe sa Kosova i Metohije da ne učestvuju u formiranju vojske Kosova, jer je Albanci formiraju "ni zbog čega drugog nego da bi ih jednog dana iskoristili da pucaju na Srbe".

U Istanbulu skinuta "zastava Kosova"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Istanbulu je juče zatražio da na svečanosti otvaranja aerodroma ne bude kosovska zastava, što je organizator. Vučić je, u obraćanju novinarima posle sastanka sa Srbima sa KiM, preneo da je juče video predstavnike privremenih vlasti u Prištini, Hašima Tačija i Bedžeta Pacolija. "Stajao sam od njih udaljen nekih sedam metara. Tražio sam da se skine zastava Kosova i to je učinjeno2, kazao je on dodajuću da nije razgovarao sa njima ali da će "razgovora sa Prištinom biti, jer mora da ih bude".

"Pozivam Srbe da ni na koji način ne učestvuju u tom prljavom poslu", rekao je Vučić novinarima u Palati Srbije nakon sastanka sa predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije.

Vučić je izjavio i da će se tokom Generalne skupštine Interpola raspravljati o prijemu Kosova u Interpolu, dodaje predsednik.

I parlament u Prištini raspravljaće zatim o ograničavanju delokruga rada svoje delegacije posle čega se, kaže predsednik, postavlja pitanje koji je smisao dijaloga.

"Albanci su potpuno ujedinjeni, sve njihove partije su ujedinjenje. Ne tražim da se partije u Srbiji ujedinjuju, niti bih ja to voleo, ali je potrebno jedinstvo naroda i biće nam potrebna snaga naroda više nego ikada jer ćemo se svim ovim merama suprotstaviti u skladu sa našim malim mogućnostima borićemo se za interese srpskog naroda", poručio je predsednik.

Reagujući na izjavu Kadrija Veseljija da je Srbija jedini protivnik nezavisnosti Kosova Vučić je izjavio da Srbija nije toliko jaka, koliko je međunarodno pravo na našoj strani.

"Izgleda da je Srbija postala mnogo jaka, ako je jedina koja se tome suprotstavlja i uspeva da izdrži pritiske. Nije Srbija toliko jaka, koliko je međunarodno pravo na našoj strani", rekao je Vučić na konferenciji za novinare.

On je naveo da je slovo međunarodnog prava na srpskoj strani i da zato Srbija, iako brojčano i teritorijalno mala, ima određenu snagu u svetu.

Komentari 119

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Punjene lignje u serpici

Eeeee

Malja

Mene vise zanimaju desavanja u Zadruzi.

poštar

SADA SRBI NISU SRBI-BEŽE IZ SRBIJE SVUDA JE BOLJE NEGO KOD KUĆE,DECI DAJU STRANA A NE SRPSKA IMENA.KO OSTA?VIDEĆEMO ZA 29 DANA.

special image