Nastavljena potraga za ubicama sarajevskih policajaca 1Mesto pucnjave Foto: N1 (arhiva)

Portparolka Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Suvada Kuldija izjavila je za Patriju da se nastavljaju aktivnosti na identifikaciji i pronalasku ubica policajaca Adis Šehovića (46) i Davor Vujinovića (43), kako na području Kantona Sarajevo, tako i Republike Srpske.

Od petka je priveden veći broj lica koji su obrađeni u MUP-u Kantona Sarajevo kako bi se otkrili počinioci i osobe povezane sa ubistvima policajaca.

U ponedjeljak će biti održane sahrana i dženaza Vujinovića i Šehovića, a u 18 sati kod spomen obeležja ubijenoj deci Sarajeva biće održano okupljanje građana kako bi se odala počast stradalim policajcima.

Ponedjeljak, 29. oktobra proglašen je Danom žalosti u Federaciji BiH.

Saradnja policijskih agencija u BiH

Kradljivci su na policajce pucali dok su se nalazili u službenom policijskom automobilu pri čemu je Šehović umro na licu mesta, a Vujinović je kasnije podlegao povredama u bolnici.

Zbog ovog zločina na mirnim protestima na mestu napada u petak uveče okupio se veći broj građana koji su zapalili sveće na mestu gde su policajci upucani, a nova protestna okupljanja održana su i u subotu.

Sarajevska policija ranije je saopšila kako su podigli stepen pripravnosti na najviši nivo kako bi se što pre pronašli počinioci.

Iz kantonalnog MUP-a su istakli da je u poslednje tri godine bilo 10 napada na njihove službenike vatrenim oružjem te da je jedino rešenje bolja saradnja svih policijskih agencija u BiH.

Tekst preuzet sa Al Jazeera

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari