Sitijevi fudbaleri se znaju u dušu: Igramo telepatski, možemo preko 100 bodova

Vreme čitanja: 2min | sub. 27.10.18. | 13:20

Džon Stouns oduševljen Pepom Gvardiolom

Prošle sezone ravno 100 bodova i titula posle četiri godine čekanja. Na početku ove sasvim zadovoljavajući rezultati i pohod na odbranu krune u Premijer ligi. No, nisu samo pehari svedočanstvo o liku i delu Pepa Gvardiole u Mančester Sitiju, već i način igre, toliko dopadljiv pojedincima da ga na sva usta hvale i igrači.

Do te mere da je, na primer, Džon Stouns uveren da bi Građani mogli da pikaju fudbal i kad bi im neko stavio povez preko očiju. Toliko dobro razumeju ideje katalonskog stručnjaka.
„Toliko pažnje Gvardiola posvećuje detaljima da svako od nas zna šta mora da radi u datom trenutku. Možemo da igramo i telepatski, pošto znamo gde nam se saigrači nalaze, možemo bez gledanja da ih pronađemo“, predočio je engleski štoper, koga je Pep od dolaska iz Evertona koristio na tri pozicije u odbrani.

Izabrane vesti

A Stouns zna fudbala, ume da kreira napade iz poslednje linije, što je od krucijalne važnosti za Gvardiolino shvatanje igre. Između ostalog, otuda ogroman posed, dominacija, dok su za postizanje golova zaslužni napadači i vezisti. Ne čudi što je lane Siti bio ubedljivo najefikasniji tim Premijer lige (106 pogodaka), a bodovno je bio trocifren (100).
„Veliko je to dostignuće. Visoko smo postavili lestvicu, s tim da rekordi postoje da bi se rušili. Nije nemoguće da ove sezone budemo bolji, efikasnij“.

Imaće žešću konkurenciju, pošto su posle evet kola poravnati sa Liverpulom, a dva koraka iza su Čelsi, Arsenal i Totenhem.
Raduje me činjenica da je veliki broj fudbalera potpisao dugoročne ugovore sa Sitijem. Tako i ja smatram da bih mogao da ostanem na Etihadu sve dok su i oni tu, da zajedno kreiramo uspehe“, nada se Džon Stouns.

FOTO: Action images


tagovi

Džon StounsPep Gvardiola

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara