Vesti

0

Haradinaj: Palmeru sam preneo stav da sam protiv razmene teritorija

Autor: SA

Izvor: Beta

Haradinaj: Palmeru sam preneo stav da sam protiv razmene teritorija

Izvor: Foto: Beta/Vlade Crne Gore/Sasa Matic

Haradinaj je rekao da je izuzetno značajno što je Palmer došao na Kosovo, imajući u vidu koja su opterećenja Amerike mnogim temama, što ocenjuje kao "dokaz da Amerika ostaje odlučno sa Kosovom i regionom".

"To je glavna poruka njegovog dolaska. Da ponovim sebe i da kažem ono što sam govorio ovih četiri meseca. Bez pravno obavezujućeg sporazuma, bez međusobnog priznanja, a ne sporazumu koji je zasnovan na teritorijama ili granici. To je kamufliranje podele Kosova. Kosovo je ono koje je proglašeno 17 februara. Takođe smo zainteresovani za pomirenje i da zatvorimo pitanja koja su ostala otvorena", kazao je Haradinaj.

Govoreći o zahtevima za vanrednom sednicom Skupštine Kosova koju traži opozicija za 1. novembar, Haradinaj je rekao da treba odlučiti šta hoćemo ili šta nećemo i dodao da "ako je samo o tome šta nećemo moji su stavovi jasni".

Po njegovom mišljenju, opozicija treba da izađe i sa predlogom šta hoće i smatra da je dobro da se izglasa predlog opozicije i ponovio da je i ranije bilo rezolucija koje su potencirali da niko nema pravo da govori o granicama i teritoriji i da na to nema prava ni predsednik Kosova.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR