Vesti

1

U nedelju nastavak akcije besplatnih preventivnih pregleda

Autor: SA

Izvor: Beta

U nedelju nastavak akcije besplatnih preventivnih pregleda

Izvor: Foto: pixabay.com

 


Svi građani, i oni bez zdravstvenog osiguranja, moći će da urade ultrazvučni pregled abdomena i proveru triglicirida i holesterola, a za žene su obezbednjeni preventivni ultrazvučni pregledi grudi, po potrebi i mamografske preglede.

Cilj akcije jeste rana dijagnostika i promocije prevencije kao najefikasnijeg načina brige o sopstvenom zdravlju sprovodi Ministarstvo zdravlja, navodi se u saopštenju.

U prethodnih deset akcija, blizu 200.000 građana Srbije obavilo je preventivne preglede a od tog broja nekoliko hiljada njih upućeno je na dalju dijagnostiku.

Lista zdravstvenih ustanova koje učestvuju u akciji sa vrstom pregleda koji će biti obavljani u svakoj ustanovi biće istaknuta na zvaničnoj veb-stranici Ministarstva zdravlja.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Besplatni pregled

"U nedelju nastavak akcije besplatnih preventivnih pregleda..." ... - Ovejana. čista DEMAGOGIJA! Pregled izgleda ovako - lekar pacijentu: "Na šta se žalite? / Pacijent lekaru: "Pa, eto probadama tu nešto u grudima i ..." // Lekar pacijentu: "Aha, da poslušamo malo" // Pacijent lekar: "HVALA doktore..." // Lekar pacijentu: "Aha, nema ništa -dobro je" // Pacijent lekaru: "Hvala doktore..." // Lekar pacijentu: "Aha, ako bol produži da traje, javite se domu zdravlja i zakažite pregled kod pulmologs, kardiologa, traumatologa... // Pacijent lekaru: "Hvala, hvala, doktore... i doviđenja!" (Naravno, do sledećeg BESPLATNOG PREGLEDA u mesnoj zajednici toj i toj).