Košarka

Jokić ubacio 24 poena u porazu Denvera

Jokić ubacio 24 poena u porazu Denvera
Foto: Tanjug/AP | Jokić ubacio 24 poena u porazu Denvera

U derbiju večeri Los Anđeles Lejkersi došli su do pobjede kod kuće protiv Denver Nagitsa 121:114, uz sjajnu partiju Lebrona Džejmsa. Odličnu partiju pružio i Nikola Jokić.

Ekipa iz Kolorada došla je u Stejpls Centar sa 4-0, dok su Lejkersi tek u posljednjem meču došli do prve pobjede. Viđen je meč sa puno preokreta, a obilježio ga je Lebron Džejms koji je letos stigao u Grad anđela. Na kraju je meč završio sa tripl dabl učinkom od 28 poena, po 11 skokova i asistencija. Ipak, možda i ključna figura utakmice bio je Kajl Kuzma, koji je sa dva zakucavanja odlepio Lejkerse na ulasku u poslednji minut na +7, poslije čega Nagitsima nije bilo spasa.

Kuzma je ukupno postigao 22 poena, jedan više od Džavala Mekgija. Korektnu partiju odigrao je Lonzo Bol sa 12 poena, od čega je pogodio trojku pri rezultatu 110:108, a poslije čega su uskedila Kuzmina zakucavanja. Imao je i osam asistencija, šest skokova i pet ukradenih lopti. Ivica Zubac nije ulazio u igru.

Na drugoj strani najefikasniji bio je Nikola Jokić sa 24 poena, uz šut iz igre 9/17 i 1/5 za tri poena. Istina, izgubio je dvije lopte u finišu, poslije čega je Kuzma poentirao i odlepio Lejkerse na +7. Imao je još 11 skokova i tri asistencije. Džaval Marej je postigao 22 poena uz 10 skokova, a Monte Moris 20 poena.

(sportklub.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije