Društvo

Oko 150 migranata će noć provesti na granici

Oko 150 migranata će noć provesti na granici
Foto: Screenshot | Oko 150 migrana će noć provesti na granici

Ispred graničnog prelaza Maljevac, između BiH i Hrvatske i noćas će prenoćiti 150 migranata, koji bi autobusima trebalo da budu prevezeni u novi prihvatni centar "Bira" u Bihaću.

Migranti koji se nalaze ispred graničnog prelaza Maljevac tokom dana su prikupljali drva kako bi naložili vatru ispred svojih šatora i prespavali još jednu noć pod otvorenim nebom, prenosi portal "Klix".

Televizija "N1" javlja da među njima ima i žena i djece. Granična policija BiH u kontinuitetu pregovara s migrantima, međutim zasad to nije rezultiralo rješenjem.

Iz Granične policije BiH rečeno je da će migranti autobusima biti prevezeni do Bihaća, nakon čega bi bilo omogućeno kretanje vozila na ovom graničnom prelazu.

Bezbjednosna situacija za sada je pod kontrolom, a Granična policija BiH i policija Hrvatske nisu preduzimale nikakve aktivnosti, osim straže na dva punkta.

Portparol Granične policije BiH Sanela Dujković ranije je izjavila da im Granična policija BiH ne može obezbijediti smještaj i uslove kakve traže da bi se premjestili s ove lokacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije