Ponovo radi brodogradilište "Begej" 1Brodogradilište "Begej" Foto: MGSI

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović obišla je danas brodogradilište “Begej” u Zrenjaninu, istakavši zadovoljstvo što je u njemu posle sedam godina proizveden prvi brod.

Ona je istakla da je do 2000. godine Srbija imala devet aktivnih brodogradilišta, a tada su usledile loše privatizacije i otpuštanja radnika. Danas imamo tri brodogradilišta, a „Begej“ je jedno od njih. Lepo je videti da ima mnogo posla i da radnici rade punom parom. To je važno za građane Zrenjanina, privredni rast i razvoj celog okruga, rekla je Mihajlović.

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić rekao je da je dobar osećaj kada se obnovi jedna stara fabrika i dodao da je Zrenjanin otvoren za nove investicije. Direktor brodogradilišta Marko Pražić kazao je da se kompanija nakon uspešnog saniranja stečaja vraća u dane stare slave.

Trenutno radimo na proizvodnji šest barži za holandsko tržište. To će povećati broj radnih mesta, a cilj nam je da sve kapacitete maksimalno iskoristimo i drago nam je da smo činioci pozitivnog ekonomskog kretanja grada i države, rekao je Pražić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari