Vesti

0

Obradović najavio tužbe protiv Vučića, Pinka, Informera i drugih koji ga nazovu fašistom

Autor: VV

Izvor: Beta

Obradović najavio tužbe protiv Vučića, Pinka, Informera i drugih koji ga nazovu fašistom

Izvor: Foto: prtscr ytb

"Prvi koji će imati čast je (predsednik Srbije) Aleksandar Vučić, Pink i Informer koji su juče Dveri nazvali fašistima, a mene lično fašističkim liderom", rekao je Obradović na konferenciji za novinare u Skuštini Srbije.

Obradović je kazao da je Vučić u jutarnjem programu TV Pink Dveri nazvao "fašistima", a njega "fašističkim liderom" i da će zbog toga tužiti Vučića, Pink i Informer.

Dodao je da su to "najobičnije kukavice i da neće smeti da se pojave na sudu i dokažu svoje lažne tvrdnje".

"Vučić je najveći lažov i čovek kome se nikada ništa ne može verovati i uvek stvari stoje suprotno od onoga što tvrdi", rekao je Obradović.

Ocenio je da se upravo u delovanju Vučićeve SNS "mogu naći elementi fašizma" poput onemogućavanja slobode misli, govora i slobode okupljanja u Srbiji.

Obradović je kazao da nije "ljotićevac" - kako ga pojedini poslanici često nazivaju i u Skupštini, već da "ceni" "hrišćanski pogled na svet" i antikomunizam Dimitrija Ljotića, ali da je protiv njegovog "zborskog jugoslovenstva i kolaboracije" tokom Drugog svetskog rata.

"Ja sam Srbin i profesor sprske književnosti i jezika koji nije kupio diplomu i plagirao svoj doktorat kao većina predstavnika SNS. Ja sam završio Filološki fakultet u Beogradu", rekao je o sebi predsednik Dveri.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR