Ponedeljak 20. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 24.10.2018.
19:54
Vestionline A

Enfild, rođaci: Taj fudbal Zvezda ne može da prati (VIDEO)

U meču trećeg kola Lige šampiona Liverpul savladao našeg prvaka s 4:0.

EPA/Nigel Roddis
Gobeljić je imao težak posao da zaustavi Salaha

Liverpul - Zvezda 4:0 (2:0)

1:0 Firmino u 20, 2:0 Salah u 45, 3:0 Salah iz penala u 51, 4:0 Mane u 80.

Stadion: Enfild. Gledalaca: 53.024. Sudija: Zibert (Nemačka).

Liverpul: Alison, Aleksandar Arnold, Gomez, Van Dajk, Robertson (od 82. Moreno), Šaćiri (od 68. Lalana), Fabinjo, Vajnaldum, Salah (od 74. Staridž), Firmino, Mane. Trener: Klop (Nemačka).

Zvezda: Borjan, Stojković, Degenek, Babić, Gobeljić, Jovičić (od 75. Čaušić), Krstičić, Ben (od 81. Simić), Ebisilio (od 64. Jovančić), Srnić – Boaći. Trener: Milojević.

Mnogo je to bilo brzometno, razigrano i nedostižno. Liverpul je s lakoćom savladao Zvezdu, mogao je i ubedljivije, ali bi utisak o njegovoj igri bio oduševljavajući i da je promašio sve šanse iz kojih je dao golove jer ih je stvorio na način koji je igračima našeg prvaka bio uhvatljiv ma ni pogledom.

Kako se od centra igrališta odjednom zacrveni pred Borjanom, pa to je samo da se gleda. A bilo bi dobro da to Milojevićevi izabranici i pogledaju na miru jer imaju mnogo šta da nauče. Teoretski. Malkice je drukčije u praksi.

Zvezda jeste izgledala agilnije u polju i pod manjim pritiskom nego kada je doživela debakl na Parku prinčeva, ali protiv takvih fudbalskih leoparda u crvenim dresovima se nije moglo bolje. Pošto je naš prvak bio potpuno bezopasan, a njegova mreža je malo-malo pa visila u vazduhu, sasvim je logično da je njen najbolji pojedinac bio golman. Borjan ju je, kao i u Parizu, spasao i ubedljivijeg poraza, a moći će da priča potomstvu da je na Enfildu, jednom od fudbalskih svetilišta Evrope, odbranio penal.

Čini se da je Zvezda bolja bila u prvom poluvremenu, a da je u drugom načisto popustila kada je primila pogodak iz nepostojećeg penala u 51. minutu. U prvom delu strelci su bili brazilski as Firmino i egipatski fudbalski kralj Salah, ali oba puta Šaćirijevo je bilo pola gola. On je pogocima protkao filigransku nit lakim dodavanjima kao rukom. 

Zvezda 6. novembra dočekuje Liverpul koji će na "Marakani" igrati drugi put, a biće to i njegov 200. meč u Kupu šampiona/Ligi šampiona. Tada se u Napulju sastaju Napoli i Pari Sen Žermen, koji su podelili bodove na Parku prinčeva (2:2).

Kraj utakmice

90+2: Mane je zatresao mrežu ali sa spoljne strane. Opet je Liverpul brzo odigrao akciju.

82: U brzom protivnapadu pred Zvezdinog golmana je izašao Lalana. Borjan je Zvezdu spasao još jednog pogotka.

80`: Posle nekoliko kratkih pasova Mane je izbio ispred Borjana i samo je vrhom stopala poslao loptu pored njega.

76`: Borjan je odbranio penal Meneu. Zvezdin golman je zahvatio loptu rukom u padu, onda se odbila od prečke ponovo do igrača Liverpula koji se spetljao. Prethodno je Ben igrao rukom. Lopta ga je dokačila kada je nespretno pokušao da je izbije glavom posle Liverpulovog centaršuta. Glavni sudija 34-godišnji Zibert nije se dvoumio ni sekundu.

74`: Lako probijanje po Stojkovićevoj strani. Oštar centaršut i halfovska intervencija Babića nogom u padu.

73`: Izlazi dvostruki strelac Salah. Ušao je Staridž.

69`: Najizglednija prilika za Zvezdu. Srnić je centrirao, a Ben je bio zamalo kratak.

Pari Sen Žermen izjednačio autogolom Ruija u 61. minutu.

62`: Boaćijev nerezonski šut s 30 metara koji je zbog nepreciznosti izazvao podsmeh na Enfildu.

Salahov drugi gol na utakmici bio je njegov 50. u 65 utakmica u Liverpulu.

Stojković je i zbog protesta dobio žuti karton, a ubrzo zatim zbog starta je sankcionisan i Krstičić.

51`: Liverpul je poveo s 3:0 golom Salaha iz prestrogo dosuđenog penala. Najbolje i reći nepostojećeg. Mane je dao sebi pas pored Stojkovića, a Zvezdin igrač, krećući da trči uporedo s njim, stavio mu je ruku preko lica. Mane je, čim je dodirnut, pao kao pokošen. Glavni sudija nije svirao ništa, ali je promenio odluku na sugestiju kolege iza gola.

Počelo je drugo poluvreme. Nema izmena.

Kraj prvog poluvremena.

45`: Zvezda prima drugi gol pred poluvreme. Šaćiri je maestralno, iz prve, proigrao Salaha koji je šutirao ne časeći časa. A da Degenek stigne da ga izblokira verovatno mora da prođe čitava večnost.

twitter.com/LFC
Salah postiže drugi gol, Degenek prespor da ga spreči

34`: Benov potez za preispitivanje. Poneo se kao da igra u Superligi. Em loptu nije izbio daleko od zone opasnosti, nego je Liverpulu dao novu šansu, em nije otpratio Robertsona, agilnog desnog beka, koji je dolazio u šesnaesterac pored njega živog.

29`: Napoli vodi na Parku prinčeva s 1:0 golom Insinjea.

25`: Mane je centrirao ka Salahu koji je umakao ispred pratilaca ali je loše zahvatio loptu. Liverpul je mnogo opasan kada oduzme loptu.

20`: Robertson se lepo ubacio po desnoj strani na filigranski pas Šaćirija koji je i začeo akciju tako što se domogao lopte iz nogu Zvezdinog igrača. Liverpulov desni bek je uputio loptu na penal po zemlji do Firmina koji ju je lako primio. Brazilski as je načinio malu varku, koliko da prebaci loptu da mu bude zgodna za šut. I Borjanova mreža se zatresla. 

16`: Oštar centaršut Ebisilija. Loptu je dotakao Babić, levom nogom, ali u nezgodnom položaju za bolji udarac. Lopta je otišla preko gola.

10`: Borjan se baca u noge Salahu i hvata loptu.

9`: Firmino je želeo da iz kaznenog prostora uputi šut ka Borjanu ali je pogodio svog saigrača Aleksandra Arnolda koji mu se isprečio.

7`: Očigledno je da je Zvezda agilnija i pod manjim pritiskom nego na Parku prinčeva.

4`: Ebisilio je centrirao iz slobodnog udarca ali su igrači Liverpula otklonili opasnost.

Utakmica je počela.

Kapiteni su Van Dajk i Stojković. Sudi Nemac Zibert (34).

Na današnji dan pre 45 godina Crvena zvezda se prvi put sastala s Liverpulom. U prvom meču osmine finala Kupa šampiona savladala je engleski tim na "Marakani" s 2:1, a sa isto toliko i u revanšu.

Volja žreba i prst sportske sudbine odredili su da mu baš večeras bude gost na Enfildu. Zvezda je na još jednu utakmicu s potpunim favoritom ponela ožiljke iz debakla u prethodnom meču. Niko joj neće zameriti ako izgubi i pred očima čuvenog kopa, a svi ćemo joj odati priznanje ako i u porazu bude gorda i srčana, što na Parku prinčeva nije bila. Njeni igrači su u najavi za utakmicu listom isticali da su izvukli pouke iz neprijatnog iskustva iz Pariza, pa da vidimo....

Liverpul: Alison – Aleksandar Arnold, Gomez, Van Dajk, Robertson – Šaćiri, Fabinjo, Vajnaldum – Salah, Firmino, Mane. Trener: Klop (Nemačka).

Rezerve: Minjole, Lovren, Moreno, Milner, Lalana, Staridž, Origi.

Zvezda: Borjan – Stojković, Degenek, Babić, Gobeljić – Jovičić, Krstičić – Ben, Ebisilio, Srnić – Boaći. Trener: Milojević.

Rezerve: Popović, Savić, Jovančić, Čaušić, Simić, Pavkov, Stojiljković.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Stigli! ?? #crvenazvezda #crvenazvezdafk #zvezda #fkcz #czv #ucl #championsleague #anfield #lfc

Објава коју дели FK Crvena zvezda (crvenazvezdafk) дана 24. Окт 2018. у 10:31 PDT

Ispred Enfilda uoči utakmice

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online