JEZIVO OTKRIĆE U REZIDENCIJI SAUDIJSKOG KONZULA: Pronađeni delovi tela brutalno ubijenog novinara, lice Kašogija POTPUNO UNAKAŽENO! (VIDEO)
Foto: printscreen Skaj njuz

HOROR

JEZIVO OTKRIĆE U REZIDENCIJI SAUDIJSKOG KONZULA: Pronađeni delovi tela brutalno ubijenog novinara, lice Kašogija POTPUNO UNAKAŽENO! (VIDEO)

Planeta -

Britanski Skaj njuz objavio je da su pronađeni delovi tela brutalno ubijenog saudijskog novinara Džamala Kašogija (60) u bašti rezidencije saudijskog konzula u Istanbulu.

Prema tvrdnjama neimenovanog izvora Kašogijevo telo je raskomadano, a lice novinara je unakaženo do neprepoznatljivosti. Izvor je saopštio da su ostaci tela ubijenog novinara nađeni u vrtu kuće u Istanbulu u kojoj živi saudijski konzul.

Kašogi je, da podsetimo, upravo ubijen u saudijskom konzulatu u Istanbulu u koji je otišao 2. oktobra po dokumente za venčanje. Skaj njuz je ovu informaciju objavio nakon što je turski predsednik Redžep Tajip Erdogan održao govor u kojem je izneo tvrdnju da su Saudijci danima planirali ubistvo Džamala Kašogija.

Džamal Kašogi je uticajni saudijski novinar i bio je žestok kritičar svoje vlade na čelu sa prestolonaslednikom Muhamedom bin Salmanom.

On je oštro kritikovao Bin Salmanovu neprijateljsku i nehumanu politiku prema Jemenu i Kataru i istovremeno simpatije prema radikalno Muslimanskom bratstvu i Hamasu, podržavajući njihovu izrazito antisemitsku politiku i veru u uništenje Izraela.

Saudijska Arabija objavila je ranije u subotu da je Kašogi umro u tuči u istanbulskom konzulatu i da su zbog njegove smrti odmah smenjeni Saud al Katani, savetnik i desna ruka prestolonaslednika Bin Salmana, i zamenik šefa obaveštajne službe Ahmed Asiri.

Saud al Katani je prema obaveštajnim izvorima organizovao brutalno ubistvo novinara u konzulatu. Kako navode turski bezbednosni izvori, Kašogija je odmah po ulasku u konzulat, zgrabila grupa od 15 saudijskih obaveštajnih operativaca koju su stigli u Istanbul samo nekoliko sati ranije avionima.

Jedan izvor iz Saudijske Arabije koji ima pristup članovima saudijske kraljevske porodice i bezbednosnim informacijama, rekao je da je Katani preko Skajpa stupio u kontakt sa saudijskim obaveštajcima i Kašogijem u konzulatu.

On je navodno počeo da vređa Kašogija i ovaj mu uzvratio. U jednom trenutku, kako tvrde turski obaveštajni izvori, Katani je naredio svojim ljudima da ubiju Kašogija.

" Donesite mi glavu te džukele", rekao je navodno tada.

Nije jasno da li je Katani zatim posmatrao celu operaciju ubistva i uklanjanja Kašogijevog tela.

I izvor iz Saudijske Arabije i izvor iz Turske je rekao da se audio zapis tog poziva preko Skajpa sada nalazi u posedu turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana. Oni su međutim, rekli da Erdogan odbija da taj snimak prosledi Amerikancima.

Inače priznanje Rijada da je Kašogi umro u konzulatu stiglo je posle dve nedelje negiranja da imaju bilo šta sa njegovim nestankom.

Kurir.rs/Skaj njuz

Foto printscreen Skaj njuz

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track