Najnovije vesti
Vesti Svet
Kušner: Tražimo činjenice o Kašogiju, oči su nam otvorene

Kušner: Tražimo činjenice o Kašogiju, oči su nam otvorene

Savetnik Bele kuće, zet američkog predsednika Džared Kušner, rekao je danas da i dalje traje potraga za činjenicama o ubistvu saudijskog novinara Džamala Kašogija i da su mu "oči širom otvorene".

Džared Kušner, Donald Tramp Foto: Tanjug/AP
Džared Kušner, Donald Tramp

- Dobijamo činjenice sa više mesta, a kada te činjenice pristignu, državni sekretar će uz pomoć našeg tima za nacionalnu bezbednost ispitati u šta možemo da verujemo, da li je to kredibilno i šta nije kredibilno - izjavio je Kušner, prenosi Rojters.

Saudijska Arabija je do sada ponudila razna objašnjenja o tome šta se dogodilo Kašogiju nakon što je ušao u saudijski konzulat u Istanbulu 2. oktobra, da bi u subotu potvrdili da je on mrtav, podseća agencija.

Vladajuća partija Turske saopštila je danas da je Kašogi žrtva "monstruozno isplaniranog" ubistva. Upitan da li smatra da su Saudijci prikrivali činjenice, Kušner je odgovorio da takve stvari viđa svaki dan.

- Oči su nam širom otvorene. Predsednik je fokusiran na ono što je dobro za Ameriku, na naše strateške interese - rekao je Kušner.

On je dodao da je Saudijska Arabija bitan američki saveznik, pogotovo po pitanju suzbijanja uticaja Irana na Bliskom istoku.