Naslovna » BG svaštara » Obrati pažnju! » Odbojkašice na balkonu Starog dvora
Odbojkašice na balkonu Starog dvora
Odbojkašice na balkonu Starog dvora (foto: Beoinfo)

Odbojkašice na balkonu Starog dvora

Odbojkašice koje su osvojile zlato na Svetskom prvenstvu u Japanu dočekane su u centru Beograda i tradicionalno izašle na balkon Starog dvora.

Nekoliko hiljada ljudi pozdravilo je sportistkinje koje su objedinile evropsko i svetsko zlato što skoro trideset godina niko nije uradio u ženskoj odbojci.

Pre pojavljivanja pred navijačima, gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić i predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević ugostili su u Starom dvoru naše odbojkašice.

Selektor reprezentacije Zoran Terzić je istakao da su ljubav i podršku našeg naroda osetili i na daljinu i pozvao sve da mu pruže i nadalje pomoć da naše odbojkašice zadrži na okupu bar do Tokija 2020. Najbolja blokerka SP Milena Rašić izrazila je veliku zahvalnost na podršci i zbog toga što smo verovali u njih, a najbolja igračica prvenstva Tijana Bošković je prisutnima poručila da su navijači bili „vetar u leđa“.

Kapiten Maja Ognjenović je našu publiku i naš narod ocenila kao najbolje i naglasila da smo im bili „motiv i snaga“.

U muzičkom programu nastupio je Leksington bend, dok su solisti hora „Čarolija“ otpevali srpsku himnu „Bože, pravde“.

Organizatori dočeka bili su Grad Beograd i Odbojkaški savez Srbije. (Beoinfo)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.