Najnovije vesti
Kultura Vesti
Promocija romana "Male smrti" Jelene Kajgo u "Poletu"

Promocija romana "Male smrti" Jelene Kajgo u "Poletu"

U subotu 20.10. u 19h u Klubu "Polet" biće održana promocija romana Jelene Kajgo "Male smrti".

jelena kajgo Male Smrti-1 Foto: Promo
jelena kajgo Male Smrti-1

Na promociji govore profesor i književni kritičar Aleksandar Jerkov i autorka, a odlomke iz romana čitaće glumac Bojan Žirović.

Prvi roman naše poznate dramske spisateljice Jelene Kajgo, uzbudljiva je priča u takozvanom detektivskom žanru, psihološko-ljubavna studija sa neočekivanim obrtima. Junak romana, upleten u tuđe priče i sudbine, kroz koje kao da traži sebe i smisao svog života, dolazi na kraju do razrešenja kroz pravu ljubav – onu koja se ponekad čeka ceo život.

"Grad je pun preljubnika i ja sam već navikao da pratim te paralelne živote, kao nešto normalno i samo po sebi razumljivo. Voleo sam da posmatram lica ljubavnika, zračila su posebnom energijom – neka su bila ushićena, neka nadobudno zadovoljna, neka preplašena. Voleo sam da otkrivam nepoznate krajeve grada u kojima su se ovi ljudi sastajali..."

"Moji slučajevi bili su bezazleni, nisam prihvatao ništa što bi me moglo dovesti u opasnost ili pričiniti neprijatnosti. Za ovaj posao sam se odlučio da bih otišao iz svog života i da bih živeo tuđe, ma kakvi oni bili. Ako su bili uzbudljivi i zanimljivi, činili su moj život podnošljivijim, ako su opet bili bizarni i mračni, radovala me činjenica da nisu moji, da sam ja u njima samo posmatrač. . . "