Internet

Brnabić: Srbija nije na crnoj listi Googla

Brnabić: Srbija nije na crnoj listi Googla
Foto: N.N. | Srbija nije na crnoj listi Googla

BEOGRAD - Problem sa servisima Googla u Srbiji trebalo bi da bude riješen u najskorije vrijeme, a o čemu su premijerka Ana Brnabić i njen tim dobili potvrdu od menadžmenta kompanije u SAD.

"Od menadžmenta Googla dobijena su čvršta uvjeravanja da Srbija nije stavljena na "crnu listu" te kompanije, te da je riječ o tehničkom, a ne, kako su pojedini mediji i društvene mreže prenijeli, o političkom, finansijkom ili pravnom problemu", navodi se u saopštenju.

Predsjednica vlade i njen tim, naime, u stalnom su kontaktu s predstavnicima Googla, odnosno s menadžmentom kompanije u SAD upravo zbog informacija koje su se u javnosti pojavile, a prema kojima je Srbija stavljena na "crnu listu" te kompanije.

U saopštenju iz kabineta premijerke navodi se da su dobijena črvsta uvjeravanja da je riječ o tehničko problemu, te da se očekuje u najskorije vrijeme rješenje upravo tog tehničkog problema i nastavak normalnog funkcionisanja svih servisa kompanije Google u Srbiji.

"Verujemo da će se kompanija Google uskoro o ovome izjasniti", navedeno je u saopštenju, u kojem se još apeluje na javnost da se ovako važne infromacije ubuduće najprije provjere.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije