Teški trenuci za Kisindžera u Njujorku

Obraćanje bivšeg državnog sekretara Henrija Kisindžera na Njujorškom univerzitetu, povodom 45 godina od dobijanja Nobelove nagrade za mir, više puta je prekidano. Demonstranti su Kisindžera optužili za ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Poručuju mu da "treba da gori u paklu".

Henri Kisindžer (95), koji je radio kao savetnik za nacionalnu bezbednost i kao državni sekretar u Niksonovoj i Fordovoj administraciji, pozvan je na Njujorški univerzitet povodom 45 godina od dobijanja Nobelove nagrade za mir.

Demonstranti su ometali diskusiju i više puta prekidali Kisindžerovo izlaganje, optužujući ga za ratne zločine u Vijetnamu, Kambodži i Argentini.

"Hoćete da kažete da niste ratni zločinac? Da ne zaslužujete da idete u zatvor za zločine koje ste počinili?", upitala je jedna demonstrantkinja dok su je izvodili iz prostorije.

"Zaslužili ste da odgovarate za ratne zločine, za zločine protiv čovečnosti. Zaslužujete da idete u zatvor, a onda i da gorite u paklu", poručila je ta žena, prema video-snimku koji je objavljen na Tviteru.

Inače, ispred sale u kojoj se diskutovalo okupilo se oko 100 studenata sa transparentima kojima traže da se "zaustavi nepravda" i da tužilaštvo procesuira Kisindžera.

"Hej, Kisindžeru, šta kažeš – koliko si dece danas ubio", uzvikivali su uglas demonstranti.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво