Lilard i Džejms
Lilard i Džejms

Šou program u Portlandu: Lebron krenuo jako, Lejkerse uništio šut za tri poena (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 19.10.18. | 07:49

Lilard, Stauskas i Mekolum za pobedu nad timom iz Los Anđelesa, Majami do pobede u poslednjoj sekundi, Embid brojao do 30

Šou je počeo u noći između utorka i srede, ali pravi zabavni program emitovan je sinoć. I to u Portlandu, gde je u glavnoj ulozi, kao i često tokom karijere, bio Lebron Džejms, samo što debi jednog od najboljih košarkaša današnjice u dresu Los Anđeles Lejkersa nije ukrašen pobedom. Kralj je morao da položi oružje pred Trail Blejzersima – 119:128.

Ono što su gledaoci u NBA ligi očekivali, dobili su već u prvom meču pridošlice iz Klivlenda, uočljivo motivisanog da odmah svima stavi do znanja ko gazduje parketom. Prvi pogodak za novi klub – zakucavanje, u prvoj četvrtini čak 13 poena – najviše u toj deonici u karijeri – niz maestralnih poteza, deljenje saveta mlađim saigračima, međutim, opet nedovoljno da bi se upisao prvenac. Moraće da sačeka do nedeljnog meča sa Hjustonom u Stejpls centru.

Izabrane vesti

Džejms je debi završio sa 26 poena, 12 skokova i šest asistencija, ali su Jezerdžije platile skupu cenu promašajima sa distance, pošto su ubacile tek sedam od 30 pokušaja sa tri poena. U prvom poluvremenu pucali su nula od 12, pa iako su u jednom trenutku imale deset razlike, a kasnije držale priključak, nisu uspele da naprave nešto konkretno. Portland je daleko bolje odigrao drugo poluvreme i trasirao put ka petoj uzastopnoj pobedi nad timom iz Los Anđelesa. Najefikasniji na meču bio je Demijan Lilard sa 28 poena, pratili su ga Nik Stauskas sa 24 i Si Džej Mekolum sa 21, a odličnu rolu imao je i Jusuf Nurkić, koji umalo nije upisao dabl-dabl učinak za samo 17 minuta na terenu (16 poena, devet skokova).

Kod Lejkersa, iza Lebrona, po broju poena, smestili su se Džoš Hart (20) i Brendon Ingram (16).

U ostalim mečevima sinoćnjeg programa, Filadelfija je u trećoj deonici napravila ključnu prednostprotiv Čikaga. Dovoljnu da slavi 127:108, pre svega zbog 30 poena Džoela Embida, ali je možda i ključni čovek bio Ben Simonsa usled tripl-dabla (13 poena, 13 skokova i 11 asistencija), dok je Majami slavio u Vašingtonu (113:112) zahvaljujući pogotku Kelija Olinika dve desetinke pre isteka vremena.

NBA LIGA, REZULTATI

Filadelfija – Čikago 127:108
/Embid 30 - Lavin 30/

Vašington – Majami 112:113
/Vol 26 - Ričardson 28 /

Portland – Los Anđeles Lejkers 128:119
/Lilard 27 – Džejms 26/

TABELA ZAPAD

TABELA ISTOK

FOTO: Action images


tagovi

Lebron DžejmsDžoel EmbidLos Anđeles LejkersDemijan Lilard

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara