Najnovije vesti
Kultura Vesti
Prvi "Zoranov brk" za Anicu Dobru

Prvi "Zoranov brk" za Anicu Dobru

Sinoć je na Festivalu "Dani Zorana Radmilovića" odigrana predstava "Korešpodencija” Zvezdara teatra iz Beograda u režiji Gorčina Stojanovića. Čuveni komad je prema delovima desetoknjižja "Zlatno runo"  Borislava Pekića dramatizovao Borislav Mihailović Mihiz.

Anica Dobra korešpodencija zoranov brk Foto: Promo
Anica Dobra korešpodencija zoranov brk

Ovacije i aplauzi ispratili su sjajnu glumačku ekipu koju čine: Branislav Lečić, Anica Dobra, Slavko Štimac, Joakim Tasić, Jelena Stupljanin i Branko Vidaković.

Žiri sa predsednikom  Nebojšom Bradićem na čelu dodelio je "Zoranov brk" za najboljeg glumaca u predstavi  Anici Dobroj  za ulogu Milice Njegovan.

Anica Dobra, Korešpodencija, Dani Zorana Radmilovića
Foto: Promo
Anica Dobra, Korešpodencija, Dani Zorana Radmilovića

Iako je više puta glumila u predstavama na "Zoranovim danima", njoj je ovo prvi "Zoranov brk".

- Zna se, makar među nama glumcima koliko je ova nagrada bitna, voljena i koliko svako želi da je dobije -  istakla je Anica Dobra na medijskoj konferenciji posle predstave.

Anica je podelila sa novinarima sećanje na svoje poznanstvo sa Zoranom Radmilovićem, sa kojim je se susrela kao mlada glumica, na trećoj godini glume, kada je učestvovala  na  probama za predstavu  "Svećnjak" u Ateljeu 212, u kojoj je glavnu ulogu igrao legendarni glumac.

Kako kaže imala je privilegiju da sedi sa njim za istim stolom i osluškuje kako radi neko ko je vrhunski, neko ko je za nju u tom trenutku bio nedostižan.

- Imam utisak da sam ipak nešto odigrala sa Zoranom i da sam taj duh ipak ponela i prenela dalje -  naglasila je Anica Dobra i zahvalila Zaječaru i svim gradovima koji imaju pozorišni festival  u vreme kada pozorište ne zaslužuje pažnju koja mu pripada.

Zoran Radmilović
Foto: Privatna arhiva
Zoran Radmilović

Osim Zoranu, Anica je zahvalila još dvema osobama. Jedna je Mira Banjac,koja je učestvovala u legendarnoj "Korešpodenciji" u Ateljeu 212 i koja je dala blagoslov Anici da igra ulogu Milice i podržala ovu "Korespodenciju".

Takođe, Anica je posthumno zahvalila i Mileni Dravić, koja je bila na premijeri ove predstave, koja je bila izvanredna komičarka i koja je trebalo da otvori Zoranove dane, i poručila  je da je svi vole i misle na nju.