Rama: Slava mučenicima, UČK - vojska Kosova

Albanski premijer Edi Rama izrazio je, putem Tvitera, podršku odluci kosovske skupštine o usvajanju vladinih predloga zakona o transformaciji KBS u vojsku.

Izvor: B92

Četvrtak, 18.10.2018.

21:36

Rama: Slava mučenicima, UČK - vojska Kosova
EPA-EFE/Pawel Supernak

Na svom zvaničnom nalogu na toj društvenoj mreži, Rama je napisao: "Slava mučenicima Kosova i blagoslovena bila novorođena vojska Republike Kosovo".

Uz ovu poruku je objavio fotografiju pripadnika bivše UČK i fotografiju pripadnika KBS, jednu do druge.

Kosovska skupština usvojila je danas u prvom čitanju sva tri vladina predloga zakona o transformaciji KBS u vojsku, a premijer privremenih kosovskih institucija Ramuš Haradinaj je nakon toga izjavio da je ovo jedan od najvažnijih i odlučujućih dana za "zemlju i konsolidaciju države Kosovo na putu ka NATO-u".

Protiv usvajanja su kategorički protiv bili poslanici Srpske liste, koji su napustili danasnje zasedanje, što su sledili i pripadnici drugih manjinskih zajednica na Kosovu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: