Help i opština Medveđa uručili 15 grantova vrednih 36.000 evra

Predsednik opštine Medveđa Nebojša Arsić i Helpov menadžer za ekonomski razvoj Maša Bubanj uručili su 15 ugovora o donaciji, vrednih 36.000 evra, za pokretanje sopstvenog biznisa, a među dobitnicima opreme trećina su pripadnice lepšeg pola.

Na konkurs projekta „Podrška socio-ekonomskoj stabilnosti u regionu Zapadnog Balkana“ nemačke razvojne organizacije Help se javilo dva oputa veći broj zainteresovanih, a ovih 15-oro izabrani su posle dva kruga selekcije.

Arsić je istakao je da je ovo lep dan za Medveđu i kad god se radi o zapošljavanju onda je to praznik.

Mi ubrzanim koracima izlazimo iz kruga najnerazvijenih opština. Ono što smo danas učinili sa HELP-om je veliki korak, obirom da smo podelili 15 ugovora“, kazao je predsednik opštine, a i Maša Bubanj je izrazila zadovoljstvo zbog uručenih grantova.

Mi smo u Medveđi već bili 2008. godine. Zadovoljni smo što smo opet ovde, a sve sa ciljem poboljšanja socio ekonomske situacije u Medveđi“, rekla je.

Opština Medveđa je za ovaj projekat uzdvojila 14.400 evra

Potpisni ugovora će do kraja godine dobiti opremu prosečne vrednosti 2.400,00 evra, poslovne i stručne obuke u skladu sa potrebama podržanih delatnosti, umrežavanje i mentoring u toku trajanja projekta.

Obaveze potpisnika ugovora o donaciji su finansijsko učešće u iznosu od 20% od vrednosti donirane opreme, 8 časova rada u korist lokalne zajednice, registracija delatnosti u skladu sa zakonodavstvom Republike Srbije i/ili dodatno zapošljavanje jednog radnika, kao i pohađanje poslovnih obuka organizovanih od strane Helpa u okviru projekta.

Komponenta ekonomskog osnaživanja kroz podršku dohodovnim aktivnostima u Srbiji realizuje se u Leskovcu, Medveđi, Nišu, Svrljigu, Pirotu i Mionici.

Inače, projekat „Podrška socio-ekonomskoj stabilnosti u regionu Zapadnog Balkana“ realizuje se od aprila 2017. i sprovodiće se do kraja januara 2019. godine.

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare