Merkelova Italijanima: Prvo poverenje

Italija i Evropska unija trebalo bi da izbegavaju jednostrane poteze u pregovorima o budžetu Rima, rekla je nemačka kancelarka Angela Merkel.

Svet

Izvor: B92

Četvrtak, 18.10.2018.

08:02

Merkelova Italijanima: Prvo poverenje
(Foto: Thinkstock)

Ona je italijanskom premijeru Ðuzepeu Konteu rekla da, umesto toga, grade poverenje.

"Merkel je pružila Konteu podršku da počne pozitivni dijalog sa evropskim partnerima o budžetu", naveo je isti, neimenovani izvor, prenosi Rojters.

Merkel je, prema istom izvoru, rekla Konteu da bi u ovoj fazi bilo bolje ojačati međusobno poverenje, što je ključni uslov za pospešivanje dijaloga.

Italijanska vlada je u ponedeljak uveče stavila potpis na budžet za 2019. godinu, kojim se predviđa povećanje socijalnih rashoda, smanjenje starosne granice za penzionisanje i veći deficit, a britanska agencija je ocenila da će to verovatno izazvati konfrontacije sa vlastima u Briselu zbog budžetskih pravila EU.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: