Odbojkaši Vojvodine korak bliže Ligi šampiona, čeka ih Burgas

Odbojkaši Vojvodine pobedili su u revanš meču ekipu Mladosti iz Zagreba sa 3:1 u setovima, čime su se plasirali u drugu rundu kvalifikacija za Ligu šampiona.
Iako rezultatski deluje da su lako savladali protivnika, kojeg su na gostovanju u Zagrebu dobili sa 3:2, publika u Maloj sali Spensa imala je priliku da vidi čvrstu igru oba tima.
 
Vojvodina je dobro ušla meč, ali je i domaćin odmah pokazao da u Novom Sadu želi da napravi preokret i izbori se makar za "zlatni set". Ipak, izabranici Duška Nikolića su uspeli da osvoje prvi set sa 25:23.
 
U narednom setu dominirali su Zagrepčani, koji su izjednačili rezulat uzimajući set sa 25:21. Delovalo je da je Novosađanima ponovo pala igra i da bi to gosti mogli da iskoriste, ali je baš nakon drugog seta tim Vojvodine prelomio i krenuo da igra sigurnije.
 
Treći set su uzeli sa 25:21. Četvrti set i finiš meča bili su poslastica za publiku na Spensu. Igrači Vojvodine su dali svoj maksimum kako bi se plasirali u narednu rundu kvalifikacija, a tim Mladosti kako bi izborio "zlatni set".
 
Odigrana su 54 poena u trećem setu, koji je završen rezultatom 28:26 u korist Vojvodine, koja je time stavila tačku na prvu rundu kvalifikacija za Ligu šampiona.
 
U drugom kolu kvalifikacija Vojvodina će se sastati sa bugarskim Burgasom koji je u dva susreta savladao Mladost iz Brčkog.
  • Novosadjanin

    18.10.2018 08:42
    razlog
    TRENER jeste za Vojvodinu medjutim problem je sto igraci nisu da za Vojvodinu.U toku prenosa meca komentar da Vojvodina neguje tradiciju da ima najmanje 50% igraca iz Novog Sada,SRAMOTNO.Klub je rasterao novosadsku decu,nema nikoga ko je ponikao u pionirima Vose,poznatoj Maodusovoj skoli odbojke.Rukovodstvu kluba je vec godinama LICNI INTERES ispred svega zar ne primetite da je MALA SALA sve praznija.Doziveli smo da se placa ljudima i da se dovoze da gledaju utakmice.Maric,Cuckovic sada Boskan,pa taj je upropastio i svoj klub Dunav Volley.Zalosno moja Voso.
  • Milan

    17.10.2018 23:47
    Liga šampiona
    BRAVO! Novi Sad grad odbojke
  • Napoleon Bonaparta

    17.10.2018 23:19
    Sami protiv svih
    Mučenje protiv zagrebačkih amatera.Kujundža pokazao klasu.Trener nije za Vošu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.