NEVEROVATAN OBRT U ISTRAZI MISTERIOZNE SMRTI HRVATSKOG HULIGANA: Firića pregazila 3 AUTOMOBILA nakon što je izbačen iz vozila u pokretu?!
Foto: Beta/Branislav Božić

PRONAĐEN MRTAV NA AUTOPUTU

NEVEROVATAN OBRT U ISTRAZI MISTERIOZNE SMRTI HRVATSKOG HULIGANA: Firića pregazila 3 AUTOMOBILA nakon što je izbačen iz vozila u pokretu?!

Fudbal -

Ante Firić (27), koji je u medije dospeo pre deset meseci kao jedan od splitskih huligana koji je uhapšen u Beogradu posle nereda na utakmici između Partizana i Crvene zvezde, smrtno je stradao pod misterioznim okolnostima.

Naime, Firić je u oko 5.40 sati ujutro iz nekoga razloga pretrčavao autoput A3 i na njega su naletela tri automobila koja su ga usmrtila. Dok okolnosti same nesreće nisu tajna, a policija je ispitala vozače koji su svojim automobilima neuspešno pokušali da izbegnu Firića koji je istrčao ispred njih, što je korpulentnog Splićanina nagnalo da pretrčava autoput na mestu udaljenom čitav kilometar od najbliže kuće, policija tek pokušava da rekonstruiše.

Naime, kako nezvanično saznaju hrvatski meidji, policija istražuje mogućnosti da je Firić pre smrti bio žrtva krivičnog dela. Prema nekim od tih informacija, Firić je navodno bežao pred nekim, dok je prema drugoj verziji bačen iz automobila u pokretu. Međutim, ni za jednu od ove dve verzije nemaju zvanični potvrdu. Odmah posle privedenog očevida kriminalističari su pokrenuli istragu kako bi, pre svega, rekonstruisali, gde je i s kim Firić bio do svoje tragične pogibije.

Policija je odmah zatražila snimke sigurnosnih kamera s autoputa kako bi se razjasnilo kako je Firić uopšte dospeo do mesta gde je pregažen. Iako se pojavila i priča da su članovi Firićeve porodice pre nekoliko dana prijavili njegov nestanak, tu informaciju policija je demantovala.

ante firić na derbiju
ante firić na derbijufoto: BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Stradali Firić, jedan je od splitskih huligana koji su prošle godine izazvali haos u Beogradu na utakmici Crvene Zvezde i Partizana, a pre nekoliko godina završio je u zatvoru jer je sa bratom pretukao jednog vlasnika hotela na Hvaru.

Firić je tada bio teško povređen i bio je hospitalizovan na VMA jer je u tuči na stadionu zadobio i ubodnu ranu nožem u predelu leđa.

Nakon nereda na derbiju, on je sa ostalim navijačima priznao krivicu za nerede i sklopio sporazum sa Višim tužilaštvom u beogradu, pa su osuđeni na kazne zatvora od četiri do šest meseci. Nakon što su odslužili kazne proterani su iz Srbije.

kurir.rs / jutarnji.hr

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track