Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:11, 17. 10. 2018.

| Društvo

U Aleksincu počinju "Pekarski dani"

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
slavski kolač
Biraće se najlepši slavski kolač; foto: JV/B. Antić

Radionice umetničkog oblikovanja testa, izbor najlepšeg slavskog kolača, kao i izložbe, čajanke i stručna predavanja, održaće se narednih dana na "Pekarskim danima" koji se održavaju od 17. do 19. oktobra u Aleksincu.

Manifestacija počinje večeras u 19 sati, a organizatori kažu da će najinteresantniji biti poslednji dan kada je i centralni događaj, jer će se pekari takmičiti za najlepši slavski kolač, a osim stručne komisije, ocene će davati i publika. Očekuje se da će ove godine doći gosti iz Slovenije, Bugarske, Makedonije, Hrvatske, Danske program "Pekarski dani" traju naredna 3 dana; foto: promo plakat

U takmičenju učestvuju i gosti iz inostranstva. Recimo, pre par godina, jednu od nagrada u izboru za najlepši slavski kolač su poneli takmičari iz Hrvatske, iz Dalja - kažu organizatori.

Kao i prethodnih godina, manifestacija je nezvanično počela još u septembru, jer su tada organizovani konkursi za likovne i literarne radove učenika, a organizovana su i sportska takmičenja učenika u Aleksincu za učenike osnovnih i srednjih škola.

Ovo je neprofitna manifestacija, jer entuzijasti iz celog grada volontiraju iz godine u godinu, zarad dobrobiti grada, jer Aleksinac je malo mesto i samim tim ovo je najveći događaj za stanovnike naše Opštine, ali sa ponosom možemo reći da na lep način – negovanjem kulture i tradicije našeg naroda, prezentuje i celu Srbiju, jer podsećam, redovno dolaze gosti iz okruzenja - ističu organizatori.

Ovo je 13. put da se "Pekarski dani" održavaju u Aleksincu, a organizatori su Poljoprivredna škola "Šumatovac" i Skupština opštine Aleksinac, dok su u organizaciji pomagala mnoga preduzeća i kulturne ustanove.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: