Prevoznik iz Prijepolja dobio devet kazni za sat vremena

Tanjug

17. 10. 2018. u 10:45

Vladimira Žunića(44) zaustavila policija posle čega je krenulo “rafalno” pisanje prekršajnih prijava

Превозник из Пријепоља добио девет казни за сат времена

Foto Ilustracija: P. Milošević

Prevoznik Vladimir Žunić (44) iz Prijepolja juče baš nije imao sreće s patrolom saobraćajne policije, koja mu je u roku od svega sat vremena napisala čak devet prekršajnih prijava!

Pročitajte još:Novosađanin (72) vozio sa 4,05 promila alkohola u krvi i - bacao petarde


Privatnog autoprevoznika zaustavila je saobraćajna policija kod Limskih bisera i napisla devet prijava.

"Sat i po su me trojica policajaca držali pored puta i pisali kazne. Nisam mogao da verujem šta mi se događa i sve sam doživeo kao klasično iživljavanje. Išao sam kod komandira policije da pitam da li je ovo moguće ali nije bio na poslu, rekli su mi da dođem danas posle 15 časova", rekao je Žunić za Glas zapadne Srbije.

Dodaje da nije napravio tako velike prekršaje da bi dobio toliki broj kazni.

"Napisali su mi prijave za tahograf trake. Ja jesam privatni autoprevoznik, ali nisam znao da tahograf listić kad dođem sa vožnje treba da izvadim, i to je u redu što su mi pisali kaznu, nisam znao, sada znam. Zatim, što nisam pisao neke potvrde, ali u glavnom u tim potvrdama se lažirjau izveštaji. Recimo, voze od Subotice i u Užicu im se završava devet sati vožnji, oni vade tahograf traku i pišu potvrdu da su odatle krenuli, a ko je iz Subotice dovezao kamion, to ništa. Kod mene se po kilometraži vidi da je kamion mirovao, mislio sam da je to merodavnije i zato nisam napisao te tri potvrde. Oni čak od nas traže da ih pišemo pisaćom mašinom. Ja ne mogu da vozim kamion i da budem daktilograf, da nosim i pisaću mašinu", navodi Žunić.

S druge strane, poznavaoci saobraćajnih pravila kažu da su policajci postupili po zakonu kada su pisali prijave.

Žunić ima svoj kamion, prijavljen je i uredno plaća svoje doprinose, a sada još treba da plati i 45.000 dinara za devet kazni, ili polovinu ako uplati u određenom roku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (16)

Čitalac

17.10.2018. 11:15

Koji si ti prevoznik ili profesionalni vozač kad ne znaš osnovne stvari vezane za tahograf i radno vreme...

Grof

17.10.2018. 11:42

Ako nece da vozi po zakonu neka cuva ovce,nama su zivoti vazniji od njegovih prijava. Pobise nas sa kamionima umorni i pijani!!!!

Sasa

17.10.2018. 11:48

Nema vece kazne za autoprevoznika kada vozi po Srbiji i mora da sipa dizel po 175 dinara litar.

Muki

17.10.2018. 11:55

Haraclije.Ovako nije bilo ni za vreme turaka.Kako ne kaznjavaju bahate koji voze po gradskim ulicama 100 na sat, njima i ne smeju da stanu na put jer su to verovatno zestoki momci i mamina i tatina deca pa zato udri po,, buraniji".

Ђуро

17.10.2018. 11:58

Често пролазим тим путем и могу слободно да кажем да нема горе полиције од Пријепољске и Нововарошке, стоје на сваком ћошку као друмски разбојници којих мора да се плашиш.

asaS

17.10.2018. 11:59

Ima par dana kao su mediji objavili da ce ove nedelje biti posebno kontrolisani drumski prevoznici. Dakle, imao je vremena da se pripremi. Sa druge strane, covek je iz Prijepolja, mesta gde se vec 10 godina pa i vise smatra saobracajna policija kao jedna od najrigoroznijih ili mozda da kazem najposvecenijih poslu. Nisu mu bas neki izgovori koje je naveo.

Topolcanin

17.10.2018. 12:01

Kakve veze imaju uplaceni doprinosi sa saobracajnim propisima.Svaki vozac kamiona mora da zna koliko sme da vozi dnevno,nedeljno i u toku meseca.

Dragan

17.10.2018. 12:04

super si ti prošao, prevoznik nežna da rukuje tahografom,,, o zemljo luda,oduzeti mu firmu i na školovanje,,,

Muki

17.10.2018. 12:48

I da se nadovezem na predhodni komentar ako me neko nije razumeo, jesam za kaznjavanje i treba ali je valjda zakon o saobracaju isti za sve ili mozda nije????

Prevoznik

17.10.2018. 12:51

E ovako, meni kazu policajci (trojica ih je bilo u kontroli). Svaka cast, sve uredno vodis, samo tako nastavite. To njihovo svaka cast kosta 75.000 rsd sa umanjenjem inace je tricavih 150.000 din. Na kraju, ja cutim, ne ide da se raspravljam sa organima reda, a oni kazu: pa mi moramo da pisemo nesto. Ljudi moji, Srbija je najbolja zemlja al izdaleka samo. Razmisljam da parkiram svoja vozila i idem preko da radim ko covek.

Mrgud

17.10.2018. 15:28

@Prevoznik - Ja ti bežanje iz Srbije toplo preporučujem!Više te ceni recimo Nemac kao čoveka sa kojim smo ratovali 100 puta nego svoj!!!Ja sam zbrisao pre 25 godina i nisam se pokajao.Deca mi rastu u normalnoj i radnoj sredini a nostalgija se posle par godina pretvori u bes kada vidiš kako se narod ovde ponaša a kako kod na.Kultura,razum,moral..toga više u Srbiji nema..

ZABA

17.10.2018. 13:38

Kada si vec neka firma, sekretaricu pored tebe sa pisacom masinom. Imaces razloga da pravis pauze sto ce sve tahograf da rgistruje i nemora da muvas. Bolje njoj pare nego policiji i bices frajer u svakoj kafani gde svratis.

јанко

17.10.2018. 14:42

Mene zaustavi patrola na oko 500 metara od jedne jednosmerne ulice i piše kaznu **kao da sam izašao svojim vozilom iz jednosmerne ulice iz zabranjenog smera*. Na moje insistiranje i odgovor da to nisam bio ja i moje vozilo već vozilo slično mojem koje se velikom brzinom udaljilo u grad, policajac mi odgovara,Ne znamo mi to, to ti dokazuj na sudu.mi moramo nešto da pišemo. I sada se pitam kome će sud da veruje