Najnovije vesti
Vesti Svet
Mandić i Knežević razgovarali sa Baburinom

Mandić i Knežević razgovarali sa Baburinom

Lideri Demokratskog fronta Andrija Mandić i Milan Knežević danas su se u Moskvi sastali sa predsednikom Međunarodne Slovenske akademije nauka, obrazovanja, umetnosti i kulture Sergejem Nikolajevičem Baburinom i tom prilikom potpisali sporazum o međusobnoj strateškoj saradnji.

andrija mandic foto marko djokovic Foto: M. Đoković / RAS Srbija
andrija mandic foto marko djokovic

Oni su dodali da je Baburin, kao jedan od najboljih poznavalaca prilika na Balkanu, pohvalio napore i političku borbu Demokratskog fronta za očuvanje najboljih veza crnogorskog naroda sa bratskim ruskim narodom. Baburin je istakao da ovaj potpisani sporazum ima istorijsku vrednost za dva naroda, navodi se u saopštenju Demokratskog fronta.

Predsednik Međunarodne Slovenske akademije nauka, obrazovanja, umetnosti i kulture pozvao je lidere Demokratskog fronta Andriju Mandića i Milana Kneževića da u novembru prisustvuju Svepravoslavnoj skupštini naroda i da svojim učešćem doprinesu afirmaciji Crne Gore u ovoj organizaciji.

Lideri Demokratskog fronta posebno su istakli, tokom radne posjete Rusiji, da su ponosni na svoju političku borbu zbog koje, kako su istakli, trpe progon već dve godine, jer se zasniva na poštovanju jasne većinske želje crnogorskog naroda, a to su "najbolji mogući odnosi sa Rusijom".