Biznis Vesti
STADION, LUČKI TERMINAL, SOLANA, 5G MREŽA Kina planira da investira u Hrvatsku 13 MILIJARDI EVRA

STADION, LUČKI TERMINAL, SOLANA, 5G MREŽA Kina planira da investira u Hrvatsku 13 MILIJARDI EVRA

Prvi put će jedna država - Hrvatska biti u fokusu investicionog foruma u organizaciji UNIDO-a, koji će biti održan 3. novembra u Pekingu, prenosi portal Seebiz.

NE KORISTITI!! NEPOZNAT AUTOR
NE KORISTITI!! NEPOZNAT AUTOR

U Hrvatskoj će biti realizovane, kako je navedeno, gigantske investicije Kine, medju kojima je predviđena i izgradnja nacionalnog stadiona najsavremenijim tehnologijama solarnih panela.

Organizacija UN za industrijski razvoj (UNIDO), Međunarodni centar za prenos i promociju solarne tehnologije (UNIDO-ISEC) organizovaće investicioni forum.

Najvažniji događaj hrvatskog investicionog foruma je dodela granta za rekonstrukciju ratom razrušenih područja od strane čelnika UNIDO ISEC, u visini od 1,2 milijarde dolara.

Forumu će, kako je navedeno prisustvovati, kineski premijer Li Kećijang. UNIDO ISEC pripremio je 100 milijardi juana (13 milijardi evra) za ulaganje, a projekti su već spremni za potpisivanje na forumu.

Predviđena je donacija za posleratnu rekonstrukciju, osnivanje Evropskog centra UNIDO ISEC u Hrvatskoj, posebna privredna zona uključujući skladišni i logistički centar, proizvodni park UNIDO ISEC, trajno mesto održivog foruma UN, besplatni trgovinski centar i drugi.

Takođe, predviđeni su i projekti za Zadarski lučki kontejnerski terminal, avio luku Zadar, železnicu, restrukturiranje brodogradnje i prvi u svetu nacionalni stadion sa solarnom tehnologijom u saradnji sa Hrvatskim fudbalskim savezom, zatim sedište filmske akademije, urbanistički projekti u Krapinskim Toplicama i projekat United Nation Tesla u saradnji sa šest instituta sa Univerzitetom u Zagrebu.

Predviđena je i jedinstvena baza za proizvodnju morske soli, 5G tehnologija, svetlosni sezonski program zdravstvenog turizma u saradnji s Ministarstvom zdravstva i Ministarstvom turizma, proizvodnja vina i Dok -Ing Energy.