Izvor: B92

Uskoro će sezona zimovanja, a već je uveliko vreme da razmišljate o tome gde ćete ove godine skijati.

Britanska kompanija Post Office Travel Money 12. godinu zaredom sprovela je istraživanje kako bi utvrdila koja skijališta u Evropi su najpovoljnija, uzimajući u obzir šest dana sa ski-pasom, opremom, časovima, hranom, ali i kafom, pivom i vinom.

Na prvom mestu najjeftinijih skijališta našlo se Bansko u Bugarskoj. Prvoklasno skijalište nudi staze na visinama od 900 do 2.600 metara, a za tek 300 do 400 evra po osobi možete provesti nedelju dana na zimovanju.

“Nema sumnje da je Bugarska sjajna destinacija za one kojima je budžet za zimovanje ograničen. Ne samo što su cene u Banskom za 10 odsto jeftnijie od najbliže konkurencije već su oprema i ski-pas za trećinu jeftiniji nego u ostatku Evrope. Bansko je idealno za početnike, ali nudi i izazovne staze za one koji su odavno vešti u skijanju“, kaže Endru Braun iz kompanije koja je sprovela istraživanje.

foto: thinkstock

Ove godine veliko interesovanje vlada i za Italiju, a ponajviše zato što su ovde pale cene zimovanja, pa su se tako čak četiri italijanska rizorta našla u top-10 najjeftnijih. Na listi najjeftnijih našla se i Kranjska gora u Sloveniji, ali i Vemdalen u Švedskoj, Rauris i Elme u Austriji, Sestriere, Bardonekia, Servinia i La Thuile u Italiji i Solde u Andori.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.