Erdogan: Policija tražila toksične materijale u konzulatu

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je da su turski istražitelji u konzulatu Saudijske Arabije u Istanbulu, u okviru istrage o nestanku saudijskog novinara Džamala Kašogija, tražili "toksične materijale".

Redžep Tajip Erdogan je rekao da se nada da će se u istrazi o nestanku Kašogija "doći što je pre moguće do razumnog mišljenja".

Navodi se da je Erdogan rekao novinarima da će se pretraga saudijskog konzulata, gde je Kašogi nestao pre dve nedelje, nastaviti i dalje.

Turski istražitelji koji su noćas i rano jutros pretraživali saudijski konzulat u Istanbulu u vezi sa nestankom Kašogija uzeli su dokaze među kojima su i uzorci tla, a turska policija će pretražiti i rezidenciju konzula Saudijske Arabije u Istanbulu.

"Turski istražitelji mesta zločina sproveli su pretrage u konzulatu i odneli stvari za koje su smatrali da su neophodne", rekao je Rojtersu neimenovani visoki turski zvaničnik nakon devetočasovne pretrage konzulata.

Rojters navodi da su i Turci i Saudijci pretraživali konzulat, poslednje mesto na kojem je Kašogi viđen pre nestanka 2. oktobra.

Pozivajući se na dva neimenovana izvora, Bi-Bi-Si je preneo da Saudijska Arabija sprema izveštaj u kojem će priznati da je nestali novinar greškom ubijen tokom ispitivanja u saudijskom konzulatu u Istanbulu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво