Kodiaq GT: Škodin kupe-SUV privilegija je Kineza FOTO

Češki proizvođač objavio je dizajnerske crteže svog novog modela namenjenog kineskom tržištu.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 15.10.2018.

16:30

Kodiaq GT: Škodin kupe-SUV privilegija je Kineza FOTO

Iako je zahvaljujući ranije objavljenim nezvaničnim fotografijama već poznat dizajn Kodiaqa GT, Škoda je odlučila da promociju novog modela započne dizajnerskim skicama ovog automobila.

GT verzija sebi kombinuje praktičnost SUV modela i sportski dizajn karakterističan za kupe vozila. Automobil spreda podseća na regularni Kodiaq, ali se od ovog modela razlikuje u zadnjem delu, s obzirom da je linija krova više zakošena, posmatrano od centralnih stubova ka pozadi.
Jedini crtež na kome se vidi kabina takođe otkriva sličan dizajn kokpita kao kod standardnog Kodiaqa, dok su sedišta sportski profilisana.

Škoda je potvrdila da je Kodiaq GT ekskluzivno namenjen kineskom tržištu. Biće to četvrti SUV koji će se prodavati u Kini, uz modele Kodiaq, Karoq i Kamiq (još jedan automobil namenjen isključivo Kinezima).

Nezvanično, Kodiaq GT bi trebalo da debituje tokom oktobra, na sajmu automobila u kineskom gradu Čengdu, a u prodajnim salonima očekuje se do kraja godine.
Navodi se da će za pogon biti korišćen samo jedan motor – 2.0 TSI turbo benzinac, koji će biti dostupan u dve verzije, sa 186 i 220 ks.

Snaga će se standardno prenositi na prednju osovinu isključivo pomoću sedmostepenog DSG menjača sa duplim kvačilom, dok će kupcima opciono biti ponuđena i varijanta sa pogonom na sva 4 točka.

Cena bi trebalo da iznosi oko 33.000 dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: