FR: Uhapšen prevarant iz Ukrajine, zaplenili mu dvorac

Francuska žandarmerija uz podršku Europola uhapsila je u Brugundiji, u blizini Dižona begunca iz Ukrajine koji je raskošno živeo u Francuskoj.

Izvor: B92

Utorak, 16.10.2018.

12:17

FR: Uhapšen prevarant iz Ukrajine, zaplenili mu dvorac
Ilustracija: Thinkstock

Za osumnjičenog, koji je uhapšen 5. oktobra veruje se da stoji iza kompleksnih slučajeva međunarodnih prevara i pranja novca.

U akciji je zaplenjeno preko 4,6 miliona evra, uključujući dvorac, "Rols Rojs Fantom" i tri slike Salvadora Dalija, saopštio je Europol.

Francuska žandarmerija ranije u januaru inicirala je istragu o sumnjivoj transakciji oko kupovine dvorca za tri miliona evra od strane luksenburške kompanije čiji je vlasnik bio ukarjinski državljanin osumnjičen za korupciju u svojoj zemlji.

Zbog međunarodnog konteksta slučaja, francuske vlasti su odmah zatražile podršku Europola.

Kao rezultat planirana je akcija u blizini Dižona gde je uhapšen osumnjičeni zajedno sa još tri saučesnika, navedeno je u saopštenju Europola.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: