Jagodinski glumci najbolji na Martinovim danima u Bogatiću

Specijalna nagrada za nabolji glumački ansambl na "Martinovim danima" u Bogatiću pripala je Gradskom pozorištu iz Jagodine i njihovoj predstavi "Idem u lov". Odluku je žiri doneo jednoglasno.

Najbolji glumac i glumica su Miroslav Živadinović iz pozorišta "Bata Bulić" iz Petrovca na Mlavi i Mirjana Zeljković iz batajničkog "Skloništa u teatru".

U epizodnim ulogama najviše su se istakli Dragan Bunjevac iz Jagodine i Olivera Guconić iz šabačke Scene "Maska". Najuspešniji mladi glumac je Uroš Stević iz Loznice.

Za afirmaciju dramskog amaterizma, nagrada "Zoran Đonlić" ustanovljena ove godine, pripala je gostima iz Velike Plane. Plaketu je uručila Ivana Terzić, jedna od glumica koja, kako je rečeno, sledi ljubav i požrtvovanje na putu kojim je reditelj i veliki prijatelj amatera i pozorišta hodao.

U čast nagrađenih, glumci iz Scene "Maska" odigrali su predstavu "Iskušenje", u režiji Ivana Tomaševića.

U okviru tradicionalne smotre, odigrano je sedam predstava. Pored članova amaterskih pozorišta, u revijalnom delu, predstavili su se i studenti treće godine Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu.

Predstava "Čudo u Šarganu" Ljubomira Simovića, u isto vreme i smešna i tragična drama, sa svim ranama i bolovima ljudi sa "margine" oduševila je sve prisutne u sali Kulturno-obrazovnog centra. Među studentima u klasi  Marije Milenković je i Dragan Petrović koji je svoje prve glumačke korake ostvario na sceni u Bogatiću.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво