Može li Juventus sa 35.000.000 da nadmaši Junajtedovih 60.000.000 evra? Paratići kreće po Blekija

Vreme čitanja: 2min | uto. 16.10.18. | 11:23

Plan je da se na zimu i leto Damina odbrana pojača dvojicom talentovanih momaka

Možda je interesovanje najvećih evropskih klubova za Sergeja Milinković Savića splasnulo, ali Srbija definitivno ima novo čudo zbog kojeg ludi Stari kontinent.

Nikola Milenković je sada daleko najtraženiji srpski igrač i svojim igrama je pokazao i zašto je to tako. Žoze Murinjo je pokrenuo inicijativu da se izdvoji čak 60.000.000 evra za supertalentovanog Blekija i tako reši jedno veliko pitanje za Junajtedu bar u narednoj deceniji, mada je ova priča izgleda dodatno podstakla čelnike Juventusa da krenu agresivno po srpskog univerzalca! 

Izabrane vesti

Rimski dnevni sportski list Korijere delo sport javlja u svom štampanom izdanju da je novi generalni direktor Juventusa Fabio Paratići spreman da okrene svog velikog prijatelja Pantalea Korvina i započne priču oko transfera. Mada je realnije da se to dogodi narednog leta, u Juventusu ne bi imali ništa protiv, samo dok sa Blekijem potpišu neku vrstu predugovora. Pomenuti dnevnik napominje da je Juventusov plan da se na zimu i leto pojačaju sa dva vrlo talentovana defanzivca, a ime koje se uz Milenkovića najviše pominje je Joakim Andersen. Visoki reprezentativac Danske i novo otkrovenje Sampdorije igra zasad jako dobro i nije čudo što je Stara dama bacila oko i na njega. 

Upravo bi Andersen trebalo da bude taj koji će Juventus pojačati na zimu, dok bi se radilo agresivno na tome da se sa Violom postigne dogovor oko Milenkovića upravo do januarskog prelaznog roka. U Juventusu su svesni da je Milenković na radaru Atletika i posebno Junajteda i zato su naredne sedmice presudne. Ipak, ako je Junajted zaista spreman da plati 60.000.000 evra, postavlja se logično pitanje - može li Juventusova ponuda od maksimalno 35.000.000 evra (plus eventualno bonusi) da nadmaši Junajtedovu i na koji način? 

Ključnu ulogu moglo bi da odigra dugogodišnje prijateljstvo Paratićija i Korvina, mada zdrav razum i logika kažu da će Fjorentina pre izabrati Junajted nego Juventus. Ne samo zbog mnogo većeg novca koji je u igri, već i zbog dugogodišnjeg rivalstva dva kluba. Mada, to nije sprečilo Juve da uzmu Federika Bernardeskija Violi i tako ponovo izađe kao pobednik na tržištu...

Gledajući s aspekta realnosti, čini se da je Juventus u pol poziciji da uzme Milenkovića. Fjorentina ima tek teoretske šanse da zadrži srpskog reprezentativca i posle leta, posebno jer Bleki komanduje odbranom Orlova, dok ga je Stefano Pioli razvio da bude podjednako dobar kao štoper i desni bek. 

Foto: Action Images


tagovi

Nikola MilenkovićJoakim AndersenZimski prelazni rok 2019

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara