Katnić: Nisam za terorizam optužio Moskvu već neke agente i kozake

Beta

16. 10. 2018. u 09:33

Glavni specijalni tužilac u Crnoj Gori rekap da nije pominjao ruskog predsednika Vladimira Putina, već delove administracije, odnosno dvojicu službenika GRU

Катнић: Нисам за тероризам оптужио Москву већ неке агенте и козаке

Foto: V. Kadić

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić izjavio je da nikada nije optužio zvaničnu Rusiju za pripremanje državnog udara u Crnoj Gori. On je dodao da u tom kontekstu nije pominjao ruskog predsednika Vladimira Putina, već delove administracije, odnosno dvojicu službenika GRU.

Pročitajte još:PARANOJA U CRNOJ GORI: Tužilac se uplašio se da ga ne otruju Rusi?!

"Nikad nisam optužio zvaničnu Moskvu. Ruska država je Majakovski, Ruska pravoslavna crkva, Boljšoj teatar i 150 miliona Rusa. Optužio sam pojedince, pripadnike SBB-a, agente GRU i pojedine kozake. Ako je to zvanična Moskva, onda smo je optužili", rekao je Katnić za Dan.

Rusko ministarstvo spoljnih poslova odbacilo je juče optužbe da je ta zemlja umešana u pokušaj državnog udara 2016. u Podgorici.

Pročitajte još:Pentagon dobio dve pošiljke za koje se sumnja da sadrže otrov ricin

"Očigledno je glavni specijalni tužilac Crne Gore Milivoje Katnić odlučio da se priključi konkursu za najsmrtonosnije optužbe protiv Rusije", navodi se u saopštenju ruskog ministarstva.

Kako se dodaje, "Katnić već dve godine aktivno traži neosporne dokaze takozvanog pokušaja državnog udara u Podgorici u oktobru 2016. godine, u kojoj su navodno učestvovali agenti ruske vojne obavještajne službe GRU".

"Ruska strana snažno odbacuje bilo kakvu mogućnost zvaničnog učešća u ovim izmišljenim pokušajima da se izvede nezakonito delo i veruje da su takve optužbe neosnovane i apsurdne", navodi se u saopštenju ruskog ministarstva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

Djordje

16.10.2018. 12:15

Da ti nije zvanicna Moskva zavrnula mosnice Milivoje kad tako mijenjas retoriku?

Gigx

16.10.2018. 15:17

Jel to bese slucaj oruzja koji su pronasli ali nije u dokazima jer su ih odmah unistili xa a a a a a xaxxxaxa smejurija od procesa.

Србин

16.10.2018. 18:28

Што би рекао Клаудио Каниђа: "ако је кокаин дрога, онда сам ја наркоман":)

Radonja

16.10.2018. 23:46

Jos ces ti na kraju tvrditi da si veliki postovalac Rusa i njihove drzave, a sve dosad izreceno ces pripisati nekim drugima, koji su hteli da iskrive sliku o tvojoj ljubavi prema Rusima i Ruskom narodu. Tra-la-la, vec vidjeno.