Najnovije vesti
Vesti Svet
SPREKULIŠE SE O SMENI Matis: Tramp me podržava "100 odsto"

SPREKULIŠE SE O SMENI Matis: Tramp me podržava "100 odsto"

Američki ministar odbrane Džim Matis izjavio je danas da mu je predsednik Donald Tramp rekao da ga "100 odsto" podržava na toj funkciji.

donald tramp, džejms matis Foto: Wikipedia / Wikipedia
donald tramp, džejms matis

Matis je to izjavio u jeku spekulacija da bi uskoro mogao biti smenjen, pri čemu je sam Tramp, pre svega dva dana, nagovestio mogućnost da Matis napusti mesto ministra odbrane, prenosi AP.

Matis je, međutim, naveo da ga je Tramp uverio u svoju stoprocentnu podršku u telefonskom razgovoru tokom današnjeg ministrovog leta iz Vašingtona za Vijetnam.

Nekoliko sati ranije, Matis je novinarima koji su putovali sa njim rekao da sa Trampom nikada nije razgovarao o mogućnosti da ode sa funkcije u Pentagonu.

Ministar je to naveo u odgovoru na pitanja novinara o Trampovim komentarima u emisiji "60 minuta" na Si-Bi-Esu u nedelju da bi Matis "mogao da napusti" njegovu administraciju i da on penzionisanog marinskog generala smatra "nekakvim demokratom".

- Ja mislim da je on kao nekakav demokrata, ako hoćete istinu. Ali, general Matis je dobar tip. Veoma dobro se slažemo. Možda će otići - poručio je Tramp.

Američka agencija ocenjuje da je Tramp tim komentarom nagovestio da Matisa smatra previše umerenim u politici, iako to nije rekao direktno niti je naveo da se po bilo kom pitanju ne slaže s Matisom.