PET NA PET - Zoran Živanović - Žika Zana: Unuk Filip sigurno postaje veliki fudbaler

Vreme čitanja: 2min | uto. 16.10.18. | 08:34

Frontmen Zane obožavao je fudbalske mislioce Mocu, Pižona i Piksija!

U Sirogojnu, na srpskoj planinskoj lepotici, u svojoj staroj bazi, Jelena i Žika pune baterije, ali i vredno rade na novim projektima. Stvaraju se nove pesme kako za Zanu tako i za druge grupe i  izvođače.

Zlatibor inspiriše naročito Žiku koji neprekidno stvara, priprema nove koncerte jer  grupa “Zana” obeležava 38 godna postojanja.

Izabrane vesti

Skoro četiri decenije “Zane” pored Žike i Jelene obeležili su Radovan, Zana, Marina Tucaković, Nataše, Igor, Aleksandri, Bogdan, Pavle, Miloš, Predrag… Grupa je uspešnu saradnju ostvarivala sa Bebekom, Tifom, Lazom Ristovski, Draganom Mirković… Iza sebe “Zana” ima niz velikih hitova poput “Nastavnice”, “Pepito pantalone”, “Jabuke i vino”, “Vejte snegovi”, “Oženićeš se ti”, “Dodirni mi kolena”, “Rukuju se rukuju”…

Pre nego što je odgovorio na naših pet pitanja, Žika je pozvao naše kladioce i čitaoce na zdrav život, bavljenje sportskim aktivnostima, ali i obaveznu posetu Sirogojnu i muzeju na otvorenom. Takođe, Žika je podržao MOZZARTOVO društveno odgovorno poslovanje. 

1. Da li ste kao dečak trenirali neki sport i koji?
“Igrao sam fudbal za petliće Partizana i slobodno mogu reći da sam bio solidan potencijal. Potom je usledila teža povreda, polomio sam nogu. Tad je bilo jasno da je moja sportska karijera okončana, a i moj tata je forsirao obrazovanje, školu… Podatak da sam sad svaki dan na teniskim terenima i da sam teniski ovisnik govori da se nikad nisam pomirio sa činjenicom da mi se prekinula sportska karijera”.  

2. Ko vam je bio sportski uzor, idol, u tinejdžerskim danima?
“Moca Vukotić. Nema više takvih fudbalskih mislilaca, genijalaca poput Moce, Pižona, Piksija…”.

3. Koji sportski klub nosite u navijačkom srcu?
“Navijam za Partizan, ali i za svog unuka. Filip ima samo dve godine i prosto je nemoguće šta radi sa loptom. Verujte mi ponaša se kao pravi fudbaler. Ovo nije fantazija jednog deke, već čista istina”.

4. Sportski događaj koji je ostao u sećanju i koji ćete pamtiti celog života?
“Još kao dečak pratio sam sve utakmice u velikoj Jugoslaviji. To su bili derbiji, ne samo sa Zvezdom već sa Dinamom, Hajdukom… Koliko puta sam samo putovao u Split i posmatrao duele Hajduka i Partizana. Mnoge mečeva pamtim, ne samo jedan jer sam bio fudbalski zaljubljenik. Uživao sam u viteštvu, džentlmenstvu… Toga je sve manje i manje”.

5. Životni i sportski moto?
“Priroda, zdrave životne navike”.

Bonus pitanje za našeg gosta: Šta u MOZZARTU odigrati na meču Lige nacija, Francuska – Nemačka. Svetski prvaci imaju trijumf, remi i četiri boda. Panceri su na jednom remiju i to protiv večerašnjeg rivala. Na tom duelu nije bilo golova. Potom je Holandija razbila Nemačku sa 3:0. Trikolori imaju nešto bolji međusobni skor, 4:3:2.

“Pokušajte sa duplom šansom i golovima, jedan, iks uz nula do tri gola, 1X&0 – 3” .

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Uto 20:45 6027 LNA France - Germany kmb 1X&0-3 1,62
Ukupna kvota1,62

PIŠU: Nela i Đurđe MEČANIN
Djurdje.mecanin@mozzartbet.com


tagovi

pet na pet

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara