Pacoli: Tači i Vučić srešće se u Parizu

Ministar spoljnih poslova Kosova Bedžet Pacoli izjavio da će se predsednici Kosova i Srbije Hašim Tači i Aleksandar Vučić sresti u Parizu.

Izvor: B92

Utorak, 16.10.2018.

07:04

Pacoli: Tači i Vučić srešće se u Parizu
Screenshot/TV Prva/Filip Èukanoviæ

Dvojica lidera boraviće na skupu koji u glavnom gradu Francuske organizuje predsednik Francuske, Emanuel Makron.

I Tači i Vučić su dobili poziv da prisustvuju skupu posvećenom Danu primirja na kojem kako se očekuje učestvovati i predsednik SAD Donald Tramp, nemačka kancelarka Angela Merkel i drugi lideri Evrope i sveta.

Pacoli je u interviju za Klan Kosova potvrdio da će se na sastanku dvojice predsednika razgovarati o procesu normalizacije odnosa između Kosova i Srbije.

Kosovski predsednik je pre nekoliko dana izjavio da je dobio podršku francuskog predsednika da "Kosovo i Srbija treba da postignu obavezujući sporazum na međunarodnom nivou, sa realnom mogućnošću o korekciji granice između dve zemlje".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: