CNN: Saudijska Arabija se sprema da prizna ubistvo Kašogija

Saudijska Arabija priprema izveštaj u kojem će priznati da je nestali saudijski novinar Džamal Kašogi greškom ubijen tokom ispitivanja u konzulatu te zemlje u Istanbulu, objavio je CNN pozivajući se na dva izvora.
Kako navodi CNN, u izveštaju stoji da je Kašogijeva smrt rezultat "ispitivanja koje je krenulo naopako", a čiji je cilj trebalo da bude njegova otmica iz Turske.
 
Prema jednom izvoru, u izveštaju će biti zaključeno da je operacija izvedena bez zvanične dozvole i da će umešani snositi odgovornost.
 
Međutim, jedan od izvora je naveo da je izveštaj još u pripremi i da bi moglo da dođe do promene.
 
Kašogi, kolumnista Vašington posta, nestao je kada je 2. oktobra došao u saudijski konzulat u Istanbulu po dokumenta koja su mu potrebna za ženidbu.
 
Turske vlasti su optužile Rijad da je Kašogi ubijen i isečen na komade u konzulatu, što su saudijski zvaničnici negirali.
 
Kašogi (59) je od prošle godine živeo u SAD, gde se sklonio iz straha da ne bude uhapšen, a za Vašington post je naširoko pisao o Saudijskoj Arabiji. Kritikovao je njenu vojnu intervenciju u Jemenu, nedavni diplomatski spor s Kanadom i hapšenja aktivista za prava žena. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet