Kalkulacije i prestiž! Ono pravo sledi u petak

Vreme čitanja: 2min | pon. 15.10.18. | 17:00

I pre poslednjeg kola, poznati polufinalisti Svetskog prvenstva. Srbija ima motiv da skine oreol nepobedivosti u Japanu sa sjajnih Italijanki

Sve je rešeno! Srbija, Italija, Kina i Holandija igraće u petak u polufinalu Svetskog prvenstva u Japanu. Šampionke sveta iz Italije od pre četiri godine, SAD, prepustile su krunu. Amerikanke će sa domaćinom šampionata igrati za utešno peto mesto.

Srpske odbojkašice su 99 odsto posla završile u nedelju kada su maksimalnim rezultatom pobedile Japanke, a posle osvojenog prvog seta Italijanki protiv domaćina SP bilo je jasno da su izabranice Zorana Terzića u borbi za medalju. Protiv selekcije sa Apenina igraće se za prestiž. Verovatno će naš selektor da odmori najbolje, da šansu pruži svim devojkama. Poznato je da naše selekcije teško igraju ove mečeve koji ništa ne odlučuju. Tako je bilo i sa odbojkašima u Bugarskoj i Italiji, a ista situacija je i sa odbojkašicama. Oba poraza u Japanu, šampionke Evrope su ostvarile u drugoj fazi protiv domaćina i Holandije kada nije bilo rezultatskog imperativa.

Izabrane vesti

S obzirom na to da će Srbija i Italija da igraju u utorak prvi meč, obe selekcije ne mogu da biraju rivala u polufinalu. Jedini motiv srpskim odbojkašicama je da skinu oreol nepobedivosti sa Italijanki, koje igraju fantastično u Japanu. Jedina su selekcija sa svih 10 pobeda. Italijanke imaju fenomenalnu mladu odbojkašicu Paolu Egonu, koja je najbolji poenter takmičenja. Međutim, videćemo da li će na teren Tijana Bošković, da li ćemo da gledamo dvoboj dve velike zvezde svetske odbojke, koje će, s ozbirom na mladost (Tijana ima 21 godinu, a Paola još nema ni 20) da dominiraju narednih desetak godina.

Naša najbolja odbojkašica je imala lakšu povredu, ali je zablistala protiv Japanki. Na Terziću je odluka, da li da je odmori ili ne. Naravno, pitanje je da li će i Italijanke na megdan sa najjačim snagama. Za kladioce, teška odluka. Ove godine, Italijanke su posle pet setova pobedile Srbiju u Ligi nacija. Poslednjih šest godina, tradicija je na strani naše selekcije, koja je dobila pet od sedam mečeva.

Treću rundu SP završavaju Kina i Holandija. Biće to obračun saigračica iz Vakifbanke Ting Žu i Loneke Slutjes, naravno ako budu na parketu. Olimpijske šampionke iz Rija pokazale su u Japanu da ne kalkulišu. Pobedom u poslednjem meču druge runde protiv Rusije "ugurali" su Amerikanke na F6. Obe selekcije su doživele samo jedan poraz na Svetskom prvenstvu. Kineskinje i Lale su igrale u drugoj fazi i tada su olimpijske šampionke pobedile 3:1. Poslednjih pet mečeva, Holandije je samo jednom dobila azijsku selekciju.

SVETSKO PRVENSTVO (Ž) – TREĆA RUNDA, JOKOHAMA

Nedelja

GRUPA G

Japan - Srbija 0:3 (19:25, 18:25, 23:25)

GRUPA H

Kina - SAD 3:2 (25:22, 19:25, 20:25, 25:23, 15:9)

Ponedeljak

GRUPA G

Italija - Japan 3:2 (25:20, 22:25, 25:21, 19:25, 15:13)

GRUPA H

Holandija - SAD 3:2 (30:32, 15:25, 25:22, 25:15, 15:9)

Utorak

GRUPA G

12.20: (2,90) Holandija - Kina (1,35)

GRUPA H

09.10: (2,03) Italija - Srbija (1,70)

* Kvote su podložne promenama

Foto: FIVB


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara