Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 15.10.2018.

16:29

Jovanović: Želimo da pobedom okončamo kvalifikacije

Kapiten mlade fudbalske reprezentacije Srbije Vukašin Jovanović rekao je da njegova ekipa ima obavezu da odigra ozbiljnu utakmicu i protiv Jermenije.

Izvor: LN

Autor: LN

Jovanović: Želimo da pobedom okončamo kvalifikacije
Foto: Starsport

Srbija je obezbedila plasman na Evropsko prvenstvo u Italiji i San Marinu 2019. godine i kolo pred kraja je bez poraza u grupi.

"Ostvarili smo glavni cilj - izborili smo plasman na Evropsko prvenstvo. Ostaje žal što nismo pobedili Austriju, jer smo hteli da okončamo kvalifikacije sa stopostotnim učinkom, ali mislim da možemo da budemo zadovoljni", rekao je Jovanović.

Pred izabranicima selektora Gorana Đorovića ostalo je još 90 minuta borbe kojim će okončati kvalifikacije, a u Novom Sadu se sastaju sa Jermenijom.

"Nezgodna su ekipa, a mi imamo obavezu da ponovimo odgovoran, ozbiljan pristup bez obzira na činjenicu da smo već obezbedili plasman", izjavio je Jovanović.

On je naveo da će "mali problem" predstavljati loš teren u Novom Sadu.

"Ali, sve to ne može i ne sme da utiče na nas. Hoćemo da pobedom okončamo kvalifikacije i mislima se polako okrenemo ka onome što nas očekuje u Italiji i San Marinu", dodao je bivši štoper Crvene zvezde.

I Milan Gajić je istakao da je njegova ekipa ostvarila veliki uspeh, kao i da će meč s Jermenijom biti prilika i za neke druge igrače da se pokažu.

"U prvom meču smo dominirali, propustili veliki broj prilika, a na kraju mogli da budemo i kažnjeni. U fudbalu odavno nema lakih rivala, nije to ni Jermenija. Tamo smo slavili minimalnim rezultatom, a sada želimo pobedom da zatvorimo kvalifikacije. Ovo će biti prilika i za neke igrače koji su imali manju minutažu da samo potvrde da Srbija ima veliki broj dobrih mladih, talentovanih igrača", rekao je on.

Zbog povrede selektor đorović ne može da računa na Aleksandra Lutovca, a novo ime na spisku je Zaharije Lambulić.

Utakmica se igra sutra od 18.00.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

1 h

U fokusu

Vidi sve