Najnovije vesti
Vesti Beograd
SPREČENO ISELJENJE SAMOHRANE MAJKE Da li se sećate mališana koji je prošle godine RASPLAKAO i izvršitelje?

SPREČENO ISELJENJE SAMOHRANE MAJKE Da li se sećate mališana koji je prošle godine RASPLAKAO i izvršitelje?

Prinudno iseljenje Tatjane Aničić i njenog sedmogodišnjeg sina Boromira, iz stana u Ulici Visokog Stevana 54 na Dorćolu, danas je obustavljeno uprkos dolasku privatnog izvršitelja.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
iseljenje kombo Foto: Uroš Arsić / RAS Srbija
iseljenje kombo

Nekoliko desetina prijatelja, komšija, kao i pripadnika združene akcije “Krov nad glavom”, dežurali su ispred zgrade od ranih jutarnjih časova.

Podsetimo, u septembru prošle godine izvršitelji su takođe pokušali da Tatjanu i njenog sina isele iz stana, a mnogi su se tom prilikom rasplakali kada su videli mališana koji je parkirao svoje igračke ispred ulaznih vrata kako bi sprečio izvršitelje u svojoj nameri.

Igračke parkirane ispred vrata
Foto: Uroš Arsić / RAS Srbija
Igračke parkirane ispred vrata

Ovaj problem datira još iz 2015. godine. Naime, Tatjana je stan kupila i uredno platila 2007. godine, da bi joj se 2015. na vratima pojavio izvršitelj i rekao da mora da se iseli, na osnovu sudske presude u sporu između prethodnih vlasnika njenog stana.

- Tatjana do tog trenutka nije ni znala da se postupak pred sudom uopšte vodio, tako da nije imala priliku da iznese dokaze kojima bi sprečila da bivši vlasnici njenog stana rešavaju svoj međusobni spor na njenu štetu - kažu iz “Krova nad glavom”.

Najveći problem je što njeno ime nije upisano u Katastar nepokretnosti, iako ima validan kupoprodajni ugovor iz 2007. godine.

Pokušaj iseljenja 2017. godine
Foto: Uroš Arsić / RAS Srbija
Pokušaj iseljenja 2017. godine

- Bivši vlasnik stana u kojem sada živim je 2007. sačinio ugovor o razmeni ovog stana sa investitorom zgrade Željkom Subošićem, za drugi stan. Ja sam ovaj stan kupila od investitora koji je nakon te razmene ponovo postao vlasnik stana. Istog dana, neposredno pre nego što sam ja kupila stan, bivši vlasnik potpisao je ugovor o zameni što jasno govori da su sve zainteresovane strane (bivši vlasnik, investitor i ja) znale da se stan odmah nakon razmene prodaje meni. Ovime sam ja kao savestan kupac sklopila kupoprodajni ugovor sa vlasnikom. U prilog tome govori i činjenica da kao meru zaštite u ugovoru o razmeni jasno stoji da ukoliko investitor ne izvrši odredbe ugovora, onda će obeštetiti drugu stranu, odnosno bivšeg vlasnika mog stana drugim stanom, a ne vratiti u prvobitni stan, jer taj stan tog istog dana je prodat meni - istakla je pre godinu dana Tatjana za "Blic".