Robi juri treću u nizu

Vreme čitanja: 2min | pon. 15.10.18. | 10:13

Bosna i Hercegovina beleži sjajne rezultate pod vođstvom Velikog Žutog

Izgleda da je Bosna i Hercegovina napravila pravi potez kada je na selektorsku funkciju postavila Roberta Prosinečkog. Od dolaska hrvatskog stručnjaka Bosanci imaju trend dobrih rezultata koji je nastavljen prošlog četvrtka u Turskoj gde su protiv favorizovanog domaćina odigali remi bez golova. 

Ako ostavimo po strani one dve prve utakmice Velikog Žutog na kormilu Zmajeva, kada je računao na igrače iz domaće lige i zabeležio remi i poraz u prijateljskim mečevima protiv kombinovanih sastava Meksika i SAD, Prosinečki nema poraz u duelima na evropskom tlu u ozbiljnim mečevima. Meč sa Turskom bio mu je sedmi uzastopni na kojem nije osetio gorčinu poraza, a pre toga igrao je protiv timova kao što su Bugarska, Senegal, Austrija, Južna Koreja, Crna Gora i Severna Irska.

Izabrane vesti

Bosna i Hercegovina dobro gura u Ligi Nacija. Nakon dva kola nalazi se na prvom mestu Grupe 3 Lige B sa šest bodova, nakon što su savladali Severnu Irsku sa (2:1) u Belfastu i Austriju na Bilinom Polju (1:0). Večeras ih očekuje revanš sa Severnim Ircima, a Prosinečki nije isključio mogućnost da će biti promena u odnosu na prvi susret.
"Svaka utakmica je drugačija, ono što je bilo sada je prošlo, dolazi druga... Severni Irci posle dva poraza imaju poslednju šansu da dobiju u Sarajevu, da budu prvi. Teoretski je moguće. Ostvarili smo dobar niz, nismo izgubili, želimo da nastavimo u takvom ritmu. Znamo koliko su nezgodna reprezentacija. Kako bilo, nama su važne kvalifikacije za Evropsko prvenstvo koje se izvlače. Želimo da budemo prvi u grupi. Tako ćemo i nastupiti", poručio je selektor Zmajeva. 

Prosinečki se prisetio prvog meča u Belfastu.
"Nismo odigrali najbolju utakmicu u Severnoj Irskoj, ali osvojili smo tri boda. Bili smo koncentrisani pred golom protivnika i postigli dva gola iz praktično jedine dve prilike. Sada nas čeka još jedan duel, Irci sigurno žele osvetu, ali mi ćemo pred svojim navijačima učiniti sve da još jednom slavimo i povećamo prednost na vrhu", podvukao je Prosinečki. 

LIGA B

Grupa 3

Ponedeljak

20.45: (1,60) Bosna i Hercegovina (3,60) Severna Irska (6,75)

Foto: Action Images


tagovi

Bosna i HercegovinaSeverna IrskaLiga nacija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara