Island je ovde zalutao

Vreme čitanja: 2min | pon. 15.10.18. | 09:25

Švajcarska se nada nekom čudu i prvom mestu, ali Belgija je "numero uno"

Belgija, pa svi ostali. Takvo je stanje na FIFA rang listi, a ništa drugačija u Grupi 2 A divizije Lige nacija. Švajcarska se nada nekom čudu i prvom mestu, a Island je ovde zalutao. Upravo ove dve selekcije sastaju se večeras Rejkjaviku u okviru 3. kola.

Islanđani su otpali iz borbe za prvo mesto, a da će biti tako najavila je već prva utakmica kada su doživeli pravi brodolom u Sankt Galenu, gde im je Švajcarska do vrha napunila mrežu. Bilo je čak 6:0 za Sajdžije. Nije bolje bilo ni protiv Belgije u drugom kolu, ali su tu primili dvostruko manje golova i izgubili sa 3:0. Dakle, Island je primio čak devet golova, a nije postigao nijedan i zato ima najlošiji učinak od svih timova u Ligi nacija. Ipak, selekcija Erika Hamrena u četvrtak je u prijateljskoj utakmici protiv Francuske konačno odigrala dobro i imala pobedu u džepu. I to protiv aktuelnim svetskim prvakom. Imala je prednost od dva gola, i sijaset dobrih prilika, ali je sve pokvarila u finišu i na kraju je viđen remi.

Izabrane vesti

Švajcarska je u daleko boljoj situaciji i to upravo zbog činjenice da je deklasirala Islanđane na domaćem terenu. U drugom kolu puleni Vladimira Petkovića nisu mogli da naprave iznenađenje u Briselu protiv Belgije. Nisu bili ni daleko od remija, i opet su pokazali koliko mogu da budu neugodni. Poraženi su sa 2:1, s tim da ostaju u igri za prvo mesto i ako pobede Island odluka pada upravo u duelu protiv Belgije, ali na domaćem terenu. Nedavno su Sajdžije odigrale i prijateljski meč sa Englezima, da a na kraju su i pored dobre igre doživeli minimalan poraz.

LIGA A

GRUPA 2

Ponedeljak

20.45: (4,20) Island (3,45) Švajcarska (1,90)

FotoAction Images


tagovi

IslandŠvajcarska 1Liga nacija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara