Najnovije vesti
Vesti Svet
KARLOVAC NA NOGAMA Protest zbog pogibije dečaka koga je šleper udario na PEŠAČKOM PRELAZU

KARLOVAC NA NOGAMA Protest zbog pogibije dečaka koga je šleper udario na PEŠAČKOM PRELAZU

Više od hiljadu meštana karlovačkog naselja Turanj protestovalo je danas zbog pogibije desetogodišnjeg dečaka kojeg je na pešačkom prelazu udario šleper, zahtevajući poboljšanje saobraćajne bezbednosti u ovom mestu.

policija hrvatska Foto: cazin.net / RAS Srbija
policija hrvatska

Zahtevi građana su da se postave kamere za nadzor saobraćaja, ležeći policajci i dovrši izgradnja zaobilaznice, javili su hrvatski mediji.

Gradonačelnik Karlovca Damir Mandić rekao je da je ovo problem Hrvatske države i preduzeća "Hrvatske ceste", te predložio sastanak sa savetom roditelja u sredu, 17. oktobra, gde će dogovoriti dalje aktivnosti.

"Osećam odgovornost kao gradonačelnik i kao čovek. Dali smo sve što smo mogli, ali to nije dovoljno. Moramo sve ubrzati. Moramo učiniti dodatni pritisak na državu da reši ovaj problem", rekao je Mandić.

Protest građana bio je miran. Oni su šetali od pešačkog prelaza kod škole do mesta na kojem se pre dva dana dogodila saobraćajna nesreća u kojoj je poginuo desetogodišnjak, a potom su kod škole potpisivali peticiju sa svojim zahtevima.

Prvi je potpis na peticiju stavio je gradonačelnik Karlovca. Iako je najavljeno i blokiranje saobraćaja, do toga nije došlo.

Desetogodišnji dečak poginuo je u petak kada je na njega naleteo šleper zagrebačkih registracija.

Kako saznaje "Indeks", šleper je na dečaka naleteo na pešačkom prelazu.