Đukić može da bude ponosan posle ovog Valijenteovog intervjua za španski ''As''!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 15.10.2018.
00:12
Izvor: Sportske.net

Partizanov Španac otkrio za tiražni ''As'' šta mu je prolazilo kroz glavu posle smene Miroslava Đukića, ali i kako se snašao u Srbiji za ovih nekoliko meseci u Partizanu.

partizan.rs/Miroslav Todorović
partizan.rs/Miroslav Todorović

Povezane vesti

Mark Valijente je letos pojačao odbranu Partizana, a u redove crno-belih došao je na insistiranje tadašnjeg trenera ekipe iz Humske Miroslava Đukića.

Njegov dolazak bio je posebno zanimljiv i zbog toga što je prvi Španac u Partizanu, a to je jedna od prvih tema koju je prokomentarisao u intervjuu za španski ''As''.

''Vidite, kada sam došao ovamo, istraživali smo o tome i siguran sam da sam prvi Španac u Partizanu. I u srpskoj ligi, da... Mislim da sam prvi i jedini.

Pre mnogo godina nije bilo moguće videti Špance u inostranstvu. Ali, sada se usuđujemo da odemo. Otvorena su nam vrata sa različitih mesta. Volim da igram u inostranstvu, cene nas'',
istakao je Valijente.

Potvrdio je da je u Partizan došao na inicijativu Miroslava Đukića, o kome ima samo reči hvale, i kada je u pitanju njihova saradnja u Valjadolidu, kao i u Partizanu.

''Da, to je bilo ključno. Pozvao me je, zainteresovao se za mene i ubedio me je posle nekoliko poziva. Postoji i još nekoliko razloga, ali on je bio ključni razlog'', ističe Valijente.

Ipak, Đukić je smenjen već u uvodnom delu sezone, posle nezadovoljavajućih igara crno-belih, pa je i Valijente bio u dilemi da li treba da ostane u Partizanu.

''Da, šteta, ali takav je fudbal. Takva stvari se događaju. Moramo da nastavimo dalje. Đukić ima veliku ulogu u mojoj karijeri. Bili smo zajedno u Valjadolidu i tada sam igrao svoj najbolji fudbal. Uvek ću mu biti zahvalan. Sa Đukićem smo imali dve lepe godine, igrali smo odličan fudbal.

Postojao je trenutak kada sam počeo da razmišljam o odlasku. Ceo plan je počeo da se menja. Ali, profesionalac mora da se prilagodi. Novi trener me odlično tretira''
, objašnjava Valijente.

Na pitanje da li ga u Partizanu gledaju kao Zvezdu, s obzirom da je ponikao u Barsi, u generaciji Mesija, Pikea i drugih velikih asova.

''Ne, uopšte. Ceo život sam se ponašao kao timski igrač, ne znam da se ponašam na drugi način. U Srbiji nisi zvezda, ali te gledaju na drugi način, ne kao stranca, već zbog španskog jezika. Dobro nas tretiraju, ali se od nas i zahteva više.

Želim da nastav im ovako, volim da budem u inostranstvu, ali želim i da se vratim u Španiju.

Nije isto kada ste u Španiji. Ne prate vas svi. Ali, kad odete, pitaju vas kada ćete se vratiti, pogotovo ako ste više godina u inostranstvu. To vam daje na značaju'',
priznaje Valijente.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke