FRANCUSKI EKIP NASTAVLJA PRIČU O AFERI NAMEŠTALJKA: Krtica je sigurno Srbin

G. ČVOROVIĆ

14. 10. 2018. u 21:10

On je Srbin, sigurni smo. Već sumnjamo u jednu određenu osobu - prenosi "Ekip" reči neimenovanog "člana beogradskog kluba", koji pritom dodaje da "otkriveni profil" nema trenutne kontakte sa Crvenom zvezdom

ФРАНЦУСКИ ЕКИП НАСТАВЉА ПРИЧУ О АФЕРИ НАМЕШТАЉКА: Кртица је сигурно Србин

OD STALNOG DOPISNIKA: PARIZ

NAVODNO nameštanje rezultata u utakmici Crvene zvezde protiv PSŽ i dalje izaziva interesovanje i podgreva maštu u Francuskoj. Dok LFP, organizacija koja upravlja organizovanjem profesionalnog fudbala u Francuskoj, daje punu podršku PSŽ, dotle "Ekip", koji je i pokrenuo celu aferu u javnosti, prenosi da Crvena zvezda oštro pobija optužbe, kao i da u Beogradu traje "potraga za krticom", odnosno famoznim izvorom koji je poslao dojavu UEFA.

- On je Srbin, sigurni smo. Već sumnjamo u jednu određenu osobu - prenosi "Ekip" reči neimenovanog "člana beogradskog kluba", koji pritom dodaje da "otkriveni profil" nema trenutne kontakte sa Crvenom zvezdom.

Prenose se i izjave Dušana Savića i Ivana Ćurkovića u vezi sa aferom koja danima puni medijski prostor.

- Doći sa pet miliona evra bi mogao samo neko ko je izašao iz ludnice ili je mnogo glup. Takvih nema u Crvenoj zvezdi. To je nezamislivo! Reč je, po meni, o ogromnoj laži nekoga ko ne voli Crvenu zvezdu i ko je ljubomoran na njene rezultate - rekao je, između ostalog, Savić.

I bivši golman Sent Etjena je začuđen.

- Ovakvi problemi postoje, videli smo šta se dogodilo u belgijskom fudbalu. Ali, dobro poznajem rukovodioce Crvene zvezne, i ne vidim ko bi se usudio i imao materijalnih sredstava da uradi tako nešto. Preduzeti jednu takvu inicijativu je van svake logike. Imam poverenja u francusko pravosuđe i imam apriori poverenje u rukovodioce Crvene zvezde. U svakom slučaju, potrebni su dokazi i da se ide do kraja - poručio je Ćurković.

NAPOLI: ZVEZDA U PROBLEMU

BEZ ikakve potrebe, verovatno iz nekih svojih interesa, u čitavu priču se petlja i Napoli, čiji je advokat Matija Grasani dao pristrasnu izjavu.

- PSŽ je u minornom problemu, gotovo da i ne postoji. Međutim, srpski tim ima mnogo više razloga za bojazan. Ako istraga UEFA pokaže da je tu bilo nečega sumnjivog, onda stvarno ne vidim kako bi Zvezda mogla da izbegne drastičnu kaznu. Minimum je da bude izbačena iz takmičenja, a moguće je da kazna bude još drastičnija - izjavio je Grasani, pravni zastupnik Napolija, za dnevnik "Matino".



Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (16)

Barba

15.10.2018. 08:33

@Milan Galic - Za sve ove godine i mnoštvo silnih Zvezdinih sklanjalica i sudijskih kradja Ivan Ćurković nije prozborio ni reč u zaštitu Partizana i drugih klubova od ovog organizovanog kriminala, nevidjenog u svetu sporta.

Ćurković ometa zvaničnu istragu

15.10.2018. 08:35

@deki sd - Da li je to zadatak člana Uprave Partizana? Ajde što to rade ovi iz Zvezde, navikli smo da legalizuju kradje.

Opaki

15.10.2018. 04:04

Ako je golman Stojkovic u pitanju, obustavite istragu. Ima para, baš mnogo para, a baš mrzi Zvezdu.

Ralex

15.10.2018. 06:05

Gospodo francuski novinar... Gde ste bili pre par godina da istražite rezultat utakmice Dinamo-Lion 1:6(0:0)...????

Shomy

15.10.2018. 06:10

Navijam za Partizan ali ovo je stvarno smešno. Nisam ni očekivao da će da prime manje golova jer im je napad jednostavno prejak za igrače koji se kidaju po njivama u našoj ligi. Pitanje, da li je neko iz Brazila 2014 stavio pare da će da izgubi 7-1 od Nemaca, iz Liona za 5-0, Barsa kako ih je prošla pre par godina? Nego ajde da ... Srbe jer njih svi mrze.. A ovi naši da su pametni pa da stvarno nameštaju takva takmičenja pa da skinu dugove a ne da za nas izmišljaju nove poreze zbog njih.

Pop

15.10.2018. 07:40

Po ovoj priči PSG ništa nije znao o tome da Zvezda tempira 5 golova razlike. Kako je samo Zvezda moćna kad je u stanju da to uradi protiv najjačeg kluba na svetu. Znate, oni su se još i sprdali sa PSG-om kad je Marin pri rezultatu 5:0, smanjio na 5:1. Ovi sa zapada nisu baš pri sebi.

Boki

15.10.2018. 07:42

Ne boji se niko Crvene Zvezde, nego po ma mještaljkama UEFE , Zvezda nije ni trebala ući u to takmičenje nego Salzburg, aii im je Zvezda pomrsila račune.

"Indokina"

15.10.2018. 08:00

Kada "L'EQUPIE",bude razresio ko je namestao porobljhavabja i kolonizacije svoje zemlje,neka pod hitno predje na lov Srbina koji je "namestio" par utakmica.Oni nameste Gadafija,Sadama,Asada...Razaraju i seju smrt gde i kako stignu,i nikom nista!Dok na jednog jedinog coveka(dovoljno je samo to sto je Srbin!),pale iz svih orudja.Hvala Gospodu Bogu,grand nacion je cisto nevinasce,kao "devicansko" maslinovo ulje.U principu,oni nebi smeli nikome da sude!To je sve!Cuti i pokrij se!

Rale

15.10.2018. 08:23

sad bi i Italijani kod kojih je i pocela ova trange-frange lutrija da se "omaste" i ono sto nisu uspeli na terenu dobiju ispod stola. Ovo je jos jedno lukavo smisljeno (ne)delo UEFE koja se s pravom na Balkanu pogrdnim imenom naziva a dobro se zna ko njom upravlja. Dok se u Belgiji svim silama napinju da zataskaju poznate skandale ovde se hajka na nas klub iako bez pravih dokaza nesmanjenom zestinom nastavlja !

bager

15.10.2018. 08:44

Huka buka svi na vuka ,a lisica meso capa,,da nije neki srbomrzac iz francuske ili samog lista L'equipe ,koji nikad nije krio svoju odbojnost prema srpskim klubovima,ili neki hrvat,ili bivsi clan UEFA izbacen zbog afera ,,a i onake je veliku srborzac ,,istina je tu negde ,,sigurno nije neki nas dileja ,jer treba puno love za to ,,

Bagzi

15.10.2018. 10:26

Ako je bilo namestanja PSG je umesan, oni su jaci oni odredjuju kolko ce golova da daju. Oni se pitaju! Cudno su promasivali u drugom poluvremenu. Delovalo je kao da su pritisnuli kocnicu. Cudno je sto je samo 6:1 jer Zvezda nije ni Lion ni Barselona.

Slobo Mišić

15.10.2018. 16:04

ko je predsednik CZ, sta je sa optužnicom protiv njega, krio se u CG, došao i odjednom predsednik sređuje dugove, a svoj matićni OFK poslao u treću ligu. Isto važi za predsednika KK., optužnice u ladicama, ko ih štiti pitanje, da li teško, je sad.